Curcan cu umplutură de mere-castane și sos de cidru

Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați curcanul cu umplutură de mere-castane și sos de cidru. Pentru $12.27 pe portie, această rețetă acoperă 66% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 12. O porție conține 4601 calorii, 688g de proteine, și 185g de grăsime. Acesta va fi un hit la dvs Ziua Recunostintei eveniment. Această rețetă din alimente și vin are 1 fani. Un amestec de sare kosher, stoc bogat de curcan, calvados și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Pentru a consuma untul nesărat, puteți urma acest fel principal cu Budinca De Ciocolata Cu Lapte De Migdale ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 83%. Acest scor este minunat. Rețete similare sunt Sos De Curcan Cu Cidru De Mere, Curcan la grătar cu mere cu sos de cidru, și Friptură de curcan cu sos de cidru de mere.
Instrucțiuni
Într-un vas foarte mare, combinați apa cu 1/4 cană de sare kosher și amestecați până când sarea se dizolvă.
Adăugați curcanul, pieptul în jos; la frigider timp de 2 zile.
Scoateți curcanul din saramură și uscați-l în interior și în exterior cu prosoape de hârtie. Aduceți pasărea la temperatura camerei și condimentați cu sare și piper.
Preîncălziți cuptorul la 42
Umpleți ușor cavitățile principale și ale gâtului curcanului cu aproximativ 10 căni de umplutură de mere-castan.
Întindeți umplutura rămasă într-un vas de copt mare, puțin adânc, din sticlă sau porțelan; acoperiți cu folie de plastic și refrigerați.
Se toarnă 1 cană din stoc într-o tigaie mare și se pune curcanul în tigaie.
Adăugați untul în tigaie și prăjiți curcanul timp de 30 de minute. Ungeți cu sucurile de tigaie. Reduceți temperatura cuptorului la 350 și prăjiți timp de 45 de minute.
Adăugați cidrul de mere în tigaie, ungeți curcanul și prăjiți aproximativ 1 oră și 15 minute, sau până când pielea se rumeneste bogat; dacă pielea de pe picioare se rumeneste prea repede, acoperiți-le cu folie. Ungeți din nou și acoperiți întreaga pasăre cu folie. Prăjiți curcanul timp de aproximativ 1 oră și 20 de minute mai mult sau până când un termometru citit instantaneu introdus într-o coapsă interioară înregistrează 170 și umplutura înregistrează 16
Transferați curcanul pe o scândură de sculptură și acoperiți pasărea liber cu folie.
Creșteți temperatura cuptorului la 40
Coaceți umplutura în vasul de copt timp de 20 de minute sau până când este gătită și crocantă deasupra.
Între timp, turnați sucurile din tigaia de prăjire într-o ceașcă de măsurare din sticlă de 1 litru; îndepărtați grăsimea și rezervați. Puneți tigaia peste 2 arzătoare la foc moderat.
Adăugați restul de 2 căni de stoc în tigaie și aduceți la foc mic, răzuind bucățile rumenite din părțile laterale și de jos cu o lingură de lemn. Reduceți căldura la moderat și gătiți timp de 4 minute.
Adăugați stocul în tigaia de prăjire la sucurile din cupa de măsurare.
Strecurați sucurile de tigaie într-o cratiță medie. Puneți 1/4 cană din grăsimea rezervată de curcan într-un castron mic și amestecați făina.
Bateți 1 cană de sucuri de tigaie în amestecul de făină până se omogenizează.
Bateți amestecul în sucurile de tigaie din cratiță și aduceți la fierbere la foc moderat, amestecând des.
Adăugați Calvados și fierbeți, amestecând ocazional, până când nu rămâne gust făinos, aproximativ 5 minute. Condimentați sosul cu sare și piper și transferați-l într-o barcă cu sos încălzită. Sculptați curcanul și serviți cu umplutura și sosul.