Creveți Picanți Marinați Cu Lămâie
Creveții picanți marinați cu lămâie ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă fără gluten, fără lactate, prietenoasă cu fodmap și pescatarian servește 50 și costă $2.09 pe portie. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 19g de proteine, 4G de grăsime, și un total de 127 calorii. Mergeți la magazin și ridicați ulei de măsline, creveți, zahăr și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a consuma sarea grosieră, puteți urma acest fel principal cu Budincă De Ciocolată Crudă Sănătoasă ca desert. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 9 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 34%. Acest scor nu este atât de excelent. Rețete similare includ Aperitiv Picant De Creveți Marinați, Marinate creveți de lămâie și anghinare, și Creveți Marinați Cu Lămâie-Usturoi.
Instrucțiuni
Îndepărtați coaja de la lămâi cu un cojitor de legume și îndepărtați orice miez alb din benzile de coajă cu un cuțit ascuțit. Strângeți 1 1/2 cești de suc de lămâie. Măcinați fin semințele de coriandru într-o râșniță electrică de cafea/condimente.
Bateți împreună coaja, sucul, coriandrul, oțetul, uleiul, apa, zahărul, fulgii de chile și 6 linguri de sare kosher într-un castron mare până când zahărul și sarea sunt dizolvate.
Adu un 8-qt. oală de apă la fiert cu condimente de decapare și restul de 2 linguri de sare și gătiți creveți, 2 lb. la un moment dat, 1 1/2 minute, sau până când sunt fierte. Întoarceți apa la fierbere între loturi.
Transferați creveții fierți cu o lingură cu fante într-o strecurătoare pentru a se scurge și adăugați creveți calzi la marinată, aruncând pentru a acoperi.
Se răcește ușor creveții și se împarte între aproximativ 8 pungi mari de plastic sigilabile cu marinată. Stivați pungile într-o tigaie mare, păstrând creveții în straturi unice. Marinați, răciți, întoarceți pungile ocazional, cel puțin 8 ore.
Scurgeți creveții înainte de servire.
1 lămâie mare1 1/2 lingurițe semințe de coriandre3 linguri oțet de vin alb1 lingură ulei de măsline1 lingură de apă1 lingură de zahăr1 1/2 lingurițe fulgi de Alep uscat sau chile Mexican nou sau 1 lingură fulgi de ardei roșu iute uscat1 lingură plus 2 1/2 lingurițe sare kosher2 linguri condimente de murat1 kilogram mare (U 16/2
creveți, decojite și deveined
* Puteți marina creveții până la 3 zile.
Vin recomandat: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling și Sauvignon Blanc sunt alegeri excelente pentru creveți. Aceste vinuri albe crocante funcționează bine cu creveții pregătiți într-o varietate de moduri, indiferent dacă sunt la grătar, prăjiți sau în sos de usturoi. Maysaran arsheen Pinot Gris cu un rating de 4,5 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 18 dolari pe sticlă.
Maysara Arsheen Pinot Gris
O expresie strălucitoare de fructe chiar în față, salutându-ți palatul cu note de iarbă tăiată într-o zi caldă. Vinul este ancorat de aciditate crocantă, dar nu atât de mult încât să copleșească o tachinare trecătoare de dulceață care te lasă zâmbind. Arsheen are un caracter inteligent, revigorant, care va conferi claritate unei game de preparate din pește, păsări și carne de porc.