Crab crăpat cu sos de Tamarind

Crab crăpat cu sos de Tamarind
Crabul crăpat cu sos de Tamarind ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă face 4 porții cu 304 calorii, 16g de proteine, și 1g de grăsime fiecare. Pentru $2.03 pe portie, această rețetă acoperă 17% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, fără lactate și pescatarian dieta. Mergeți la magazin și ridicați miere, crabi dungeness, șalotă și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. Pentru a consuma sosul de soia cu conținut scăzut de sodiu, puteți urma acest fel principal cu Budincă de semințe de chia cu cartofi dulci cu sos de ciocolată ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 55%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Crab crăpat cu sos de Avocado cu ierburi, Crab crăpat cu sos de scufundare a caviarului, și Pește-spadă glazurat de Tamarind cu sos de Lime, coriandru și Tamarind.

Instrucțiuni

1
Se toarnă ulei într - un wok de 14 inci sau o tigaie de 5 până la 6 litri la foc mare. Când este fierbinte, adăugați șalotă și amestecați des până se rumenesc bine și crocant, 1 până la 2 minute. Cu o lingură cu fante, transferați șalotele pe prosoape de hârtie pentru a le scurge.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ceapă EșalotăCeapă Eșalotă
Ulei De GătitUlei De Gătit
Echipamente pe care le vei folosi
Lingura Cu FanteLingura Cu Fante
Prosoape De HârtieProsoape De Hârtie
TigaieTigaie
Pachete De 5 Până La 8,8 Uncii De 90 De Secunde, Orez Integral Din Cereale Gata Pentru Cuptorul Cu Microunde Sau 4 Căni De Orez Brun GătitPachete De 5 Până La 8,8 Uncii De 90 De Secunde, Orez Integral Din Cereale Gata Pentru Cuptorul Cu Microunde Sau 4 Căni De Orez Brun Gătit
2
La wok, adăugați concentrat de tamarind, miere, sos de soia, usturoi, ghimbir și fulgi de chili. Se aduce la fierbere și se amestecă adesea până când amestecul se reduce la 1 cană, aproximativ 5 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Pastă De TamarindPastă De Tamarind
Fulgi De Ardei RoșuFulgi De Ardei Roșu
Sos De SoiaSos De Soia
UsturoiUsturoi
GhimbirGhimbir
MiereMiere
Echipamente pe care le vei folosi
Pachete De 5 Până La 8,8 Uncii De 90 De Secunde, Orez Integral Din Cereale Gata Pentru Cuptorul Cu Microunde Sau 4 Căni De Orez Brun GătitPachete De 5 Până La 8,8 Uncii De 90 De Secunde, Orez Integral Din Cereale Gata Pentru Cuptorul Cu Microunde Sau 4 Căni De Orez Brun Gătit
3
Adăugați crabul și amestecați până când este acoperit cu sos și fierbinte, aproximativ 5 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
SosSos
CrabiCrabi
4
Se toarnă crabul pe un platou cu margini.
Ingrediente de care veți avea nevoie
CrabiCrabi
5
Se presară cu șalotă și coriandru.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Kg Tortillas De Maíz1 Kg Tortillas De Maíz
Ceapă EșalotăCeapă Eșalotă
6
Cum să gătești crab
Ingrediente de care veți avea nevoie
CrabiCrabi
7
Păstrați crabii vii acoperiți în frigider până la 12 ore. Prindeți crabii cu atenție de la capătul din spate, între picioare și puneți într-o tigaie pentru a vă asigura că se potrivesc, cu o distanță de 3 până la 4 inci sub marginea tigaiei.
Echipamente pe care le vei folosi
TigaieTigaie
8
Îndepărtați crabii și umpleți tigaia cu suficientă apă pentru a acoperi crabii cu 2 până la 3 inci. Acoperiți tigaia și aduceți apa la fierbere la foc mare.
Ingrediente de care veți avea nevoie
ApăApă
Echipamente pe care le vei folosi
TigaieTigaie
9
Pe rând, apucați crabii așa cum este descris mai sus și aruncați-i cu capul înainte în apa clocotită; dacă aveți prea multă apă, scoateți excesul și aruncați-l. Acoperiți tigaia și începeți sincronizarea. Când apa reia fierberea, reduceți focul la foc mic. Gatiti 1 1/2-la 2 1/2-Lira crabi 15 minute, 3-lira crabi aproximativ 20 de minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
ApăApă
Echipamente pe care le vei folosi
PolonicPolonic
TigaieTigaie
10
Scurgeți crabii; pentru a putea manipula rapid, clătiți scurt cu apă rece.
Ingrediente de care veți avea nevoie
ApăApă
11
Cum să curățați, să spargeți și să scoateți crabul
Ingrediente de care veți avea nevoie
CrabiCrabi
12
Trageți și aruncați clapeta triunghiulară din partea burții.
13
Întoarceți burta de crab în jos; trăgând de la capătul din spate, ridicați carcasa din spate.
Ingrediente de care veți avea nevoie
CrabiCrabi
14
Scurgeți și aruncați lichidul din coajă. Dacă doriți, scoateți untul de crab moale, auriu și grăsimea albă de crab din coajă într-un castron mic pentru a mânca cu lingura cu crab sau pentru a amesteca într-un sos de scufundare. Dacă utilizați carcasa din spate pentru garnitură, rupeți secțiunea osoasă (gura) de la capătul frontal al carcasei și aruncați-o. Clătiți bine coaja și scurgeți-o.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Sos De ScufundareSos De Scufundare
UntUnt
CrabiCrabi
Echipamente pe care le vei folosi
BolBol
15
Pe secțiunea corpului, scoateți și aruncați membrana roșiatică care acoperă centrul (dacă nu s-a desprins cu spatele) și orice bucăți libere. Scoateți orice unt auriu rămas și adăugați-l în castron. Scoateți și aruncați branhiile lungi și spongioase de pe părțile laterale ale corpului. Clătiți bine corpul cu apă rece.
Ingrediente de care veți avea nevoie
UntUnt
ApăApă
Echipamente pe care le vei folosi
BolBol
16
Răsuciți picioarele și ghearele din corp. Folosind un spărgător de nuci sau un ciocan de lemn, crăpați coaja fiecărui picior și a secțiunii ghearelor. Cu un cuțit, tăiați corpul în sferturi.
Echipamente pe care le vei folosi
CuțitCuțit
17
Rupeți picioarele și ghearele; folosind degetele, o furculiță mică, o culegere sau un vârf de picior de crab, îndepărtați carnea. Trageți Secțiunile corpului și scoateți buzunarele de carne. Aruncați cojile. Un crab gătit, curățat de 1 3/4 până la 2 kilograme (cu coajă din spate) produce 7 1/2 până la 8 uncii (1 1/3 până la 1 1/2 căni) de carne; crabii mai grei nu au întotdeauna mai multă carne.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Coji De PasteCoji De Paste
CrabiCrabi
CarneCarne

Vin recomandat: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Shellfish funcționează foarte bine cu Chardonnay, Muscadet și Riesling. Chardonnay cu unt este excelent pentru scoici, creveți, crab și homar, în timp ce muscadet este o alegere clasică pentru midii, stridii și scoici. Dacă aveți niște condimente în crustacee, un riesling semi-uscat poate echilibra căldura. Un vin pe care l-ați putea încerca este GEN5 Chardonnay. Are 4,3 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 9 dolari.
GEN5 Chardonnay
GEN5 Chardonnay
Un Chardonnay foarte prietenos, cu arome suculente de fructe tropicale, un indiciu de cremozitate și un finisaj lung și luminos. Timp de cinci generații, familia noastră a trăit și a lucrat pământul nostru în Lodi, California, străduindu-se mereu să părăsească Pământul într-o stare mai bună pentru următoareagenerație.
DificultateGreu
Gata În45 m.
Porții4
Scor De Sănătate11
Revista