Serviți - l cald și umed, glazura strălucitoare și umedă-așa cum se arată în fotografiile mele. Sau serviți răcit și lăsați tortul să se întărească, câștigând un corp bogat - glazura transformându-se în textură dulce, opacă, de catifea de culoare zăpadă.Acum, toată chestia asta cu tortul Bundt mi se pare un pic din anii 1950. Tocmai de aceea îmi place. Și există un motiv bun pentru starea de spirit retro un tort Bundt inspires...In uimirea Pan Bundt. Gândiți-vă la asta, pe lângă popularul "cupcake" - ce bun comun la cuptor necesită o tigaie cu totul specială pentru a-l crea? Brownies - urile și prăjiturile cu straturi pot funcționa într-o mare varietate de vase de copt pătrate sau rotunde-iar o tigaie drăguță cu pâine multifuncțională poate face totul, de la pâine cu banane la o pâine sandwich cu aluat. Dar tigaia Bundt este atât de unică - este cu adevărat propriul eveniment de coacere. Iar coacerea unui tort Bundt inspiră o atmosferă retro, de sărbătoare, Socială, din 1950, pentru un motiv întemeiat..Istoria tortului Bundt / tigaie. Oricât de mult ar părea că Bundt pan a fost inventat magic în epoca iconică americană cunoscută sub numele de "anii 50" - nu a fost. Ei bine, sort ' ve. Bundt pan a fost marcă înregistrată în 1950 de H. David Dalquist, fondatorul Nordic Ware, cu sediul în St.Louis Park, Minnesota. Originile reale ale unei tigaie în stil Bundt se întorc în cealaltă parte a lumii - Germania, Austria și Ungaria într-adevăr. Deci, ce știi, infamul American Bundt Pan (ca majoritatea strămoșilor noștri) este un imigrant.De fapt, frenezia Bundt Pan/Cake a fost cu mult înaintea timpului său. La fel ca acele prăjituri prostești, mâncăruri într-un borcan și smoothie-uri verzi-tendința "Bundt" a fost un semn al vremurilor - și a avut loc printr - un marketing viclean amestecat cu un apel serios din cuvântul gurii din 1950. Puteți mulțumi femeilor din anii 1950 pentru că au dat această tendință picioare. Aceasta a fost epoca Partidului Tupperware. Prăjiturile Bundt au fost o altă tendință fierbinte care plutea în jurul cercurilor sociale din cartier. Îmi tot imaginez scene Din Pleasantville și The Help.Pot doar să-l văd .. "doamnele care iau prânzul" sorbind ceai și cafea în rochii pastelate înflorite, părul pieptănat în bucle rigide pulverizate cu păr-ruj roz înghețat pe gura lor emoționată în timp ce schimbau Rețete de tort Bundt și se lăudau cu câte felii din rețeta Bundt semnată soțul lor devorat după cină. Oh, dacă numai acele doamne au avut Pinterest.Dar, din moment ce rețelele sociale erau încă la o jumătate de secol distanță, trebuie să mulțumim marilor afaceri pentru că au aprins frenezia tortului Bundt. Tendința a fost declanșată atunci când Pillsbury a sponsorizat un Bundt Cake Cookoff - tot în acea perioadă, un tort de lire sterline (pe care toată lumea îl cunoștea și îl iubea deja) a fost gătit într-o tigaie Bundt și plasat în paginile cărții de bucate Good Housekeeping. Bum. Bundt s-a născut în cultura americană.(Istoria Bundt prin foodtimeline) și tendința Bundt continuă. Postarea mea este dovada acestui lucru.Trebuie să recunosc că există ceva fermecător la un tort Bundt. Crestele moi din tort, forma de gogoasa semnatura, ideala pentru felierea usoara si uniforma. Liniile atrăgătoare de tort subțire care permit glazura glazurată să se topească și să se îndoaie, coborând într-o băltoacă strălucitoare de zahăr. Deci, destul de Bundt palavrageala doamnelor (și băieți-yay la modul în care ori s-au schimbat în bucătărie), vă permite să pop un Bundt în cuptor, abrupt unele ceai, brew unele cafea neagră, pune cele mai bune noastre față de masă lenjerie și rândul său, în sus versiunea Chordettes de Mister Sandman .. Bung, bung, bung, bung, bung, bung, bung, bung, bung, bung, bung.Tort Vegan Bundt cu nucă de cocos cu Glazurăface un Bundt cu glazură