Cina în seara asta: Curry de cartofi și mazăre cu iaurt, chimen și ghimbir
Cina in seara asta: cartofi și mazăre Curry cu iaurt, chimen, ghimbir și ar putea fi doar Indian rețeta pe care o căutați. Această rețetă fără gluten și vegetariană servește 4 și costă $1.21 pe portie. O porție conține 258 calorii, 8g de proteine, și 12g de grăsime. Câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 57 ar spune că a lovit locul. Un amestec de piper cayenne, mazăre, ulei de măsline și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 1 oră. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 91%. Acest scor este minunat. Încercați Cina în seara asta: Curry de vinete cu mere, fenicul și chimen, Cina în seara asta: porumb, roșii și Curry de cartofi, și Cina in seara asta: pui, Lemongrass, și cartofi Curry (Ca-ri Ga) pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Aduceți o oală mare cu apă la fierbere.
Adăugați cartofii roșii mici, reduceți focul la foc mic și gătiți până când un cuțit alunecă ușor în carne, 15 până la 20 de minute.
Scurgeți cartofii într-o strecurătoare și lăsați să se răcească câteva minute.
Tăiați cartofii în jumătate, apoi îndepărtați pielea.
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie antiaderentă de 12 inci la foc mediu-mare. Când uleiul strălucește, adăugați asafetida și semințele de chimen.
Lăsați-i să gătească 10 secunde, apoi adăugați cartofii. Gatiti, amestecand ocazional, pana cand cartofii se rumenesc usor, doua-trei minute.
Adăugați trei linguri de iaurt, mazărea, ghimbirul, sarea și cayenne. Se amestecă bine și se lasă să gătească până când iaurtul este absorbit de cartofi.
Adăugați încă trei linguri de iaurt și coriandrul. Se amestecă și se lasă să gătească până când iaurtul este din nou absorbit.
Adăugați restul de iaurt, amestecați și lăsați să gătească un minut. Dacă ați folosit mazăre congelată, ați terminat în acest moment. Dacă ați folosit mazăre proaspătă, adăugați trei linguri de apă, dați focul la minim, acoperiți tigaia și gătiți până când mazărea este fragedă, patru până la șase minute.
Serviți curry - ul cu orez.
Vin recomandat: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian funcționează foarte bine cu Chenin Blanc, Gewurztraminer și Riesling. Cel mai bun vin pentru mâncarea asiatică depinde de bucătărie și fel de mâncare - desigur - dar aceste albe acide se împerechează cu o serie de mese tradiționale, picante sau nu. Un vin pe care l-ai putea încerca este Indaba Chenin Blanc. Are 4 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 12 dolari.
![Indaba Chenin Blanc]()
Indaba Chenin Blanc
Nuanțe aromate de kiwi și pepene galben pe nas. O mulțime de arome delicioase de pepene tropical și citrice. Greumid-palate cu un finisaj lung, care are o notă de condiment.Asociați cu: mozzarella proaspătă, creveți la grătar, paste ușoare, snapper roșu, găluște, satay de pui sau salată verde mixtă.