Cina pentru doi: midii de nucă de cocos cu ghimbir, Lemongrass, Chili și coriandru pe tăiței de orez

Cina pentru doi: midii de nucă de cocos cu ghimbir, Lemongrass, Chili și coriandru pe tăiței de orez ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Pentru $5.4 pe portie, această rețetă acoperă 42% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 38g de proteine, 54g de grăsime, și un total de 1197 calorii. Această rețetă servește 2. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru Super Bowl. Această rețetă este plăcută de 150 de mâncăruri și bucătari. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 minute. Dacă aveți ghimbir, suc de la 1 lime, un coriandru și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 98%. Acest scor este spectaculos. Încercați Midii picante cu ghimbir și Lemongrass, Midii în bulion de ghimbir și lămâie, și Ceai de ghimbir și lămâie-midii aburite pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Încălziți laptele de cocos și apa într-un vas mare la foc mic. Între timp, feliați ghimbirul în runde. Înjumătățiți lămâia și bateți-o cu partea plictisitoare a cuțitului pentru a-i elibera aroma. Rupeți frunzele de pe tulpinile de coriandru. Curățați trei fâșii de coajă din var cu un cojitor de legume.
Adăugați ghimbirul, lămâia, tulpinile de coriandru (rezervați frunzele pentru mai târziu) și coaja de tei în laptele de cocos. Ridicați focul la mare, aduceți amestecul de lapte de cocos la fierbere, apoi coborâți focul până la cea mai mică setare. Acoperiți oala și înmuiați bulionul timp de 25 de minute.
Ridicați focul la mare și adăugați ardeii iute și midii. Acoperiți și gătiți, amestecând ocazional, până când toate midiile se deschid 3 până la 5 minute. Condimentează după gust cu sare și amestecă frunzele de coriandru tocate aproximativ.
Împărțiți tăiței între două boluri de servire, apoi împărțiți midiile și bulionul peste tăiței.
Serviți imediat cu pene de var
Vin recomandat: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet și Riesling sunt alegeri excelente pentru Crustacee. Chardonnay cu unt este excelent pentru scoici, creveți, crab și homar, în timp ce muscadet este o alegere clasică pentru midii, stridii și scoici. Dacă aveți niște condimente în crustacee, un riesling semi-uscat poate echilibra căldura. Un vin pe care l-ați putea încerca este Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay. Are 4,2 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 30 de dolari.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Coutures este din trei parcele care se învecinează cu Meursault cu vârste de viță de vie de la 15 la 51 de ani. Solurile sunt predominant argile (argilă), aducând greutate și textură acestui Bourgogne Blanc.Vintage-ul din 2015 prezintă arome de pepene copt, alune și cremă de lămâie și tind să fie mai largi și mai texturate decât vinurile din satele învecinate. Îmbătrânirea butoaielor mici de stejar francez dă note de pâine prăjită și vanilie.Burgundia albă, cu bogăția, textura și aromele prăjite, se asortează bine cu peștele ușor și crustaceele și poate contrabalansa sosurile pe bază de cremă. Chardonnay în vârstă de stejar din climă mai caldă se pretează bine peștelui la grătar, amidonului, untului și nucilor prăjite.