Cimbru-pui prăjit cu legume
Puiul prăjit cu cimbru cu legume este un fără gluten felul principal. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 24g de proteine, 21g de grăsime, și un total de 403 calorii. Această rețetă servește 6. Pentru $1.23 pe portie, această rețetă acoperă 21% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Mergeți la magazin și ridicați cartofi de copt, pui, ceapă și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a consuma untul, puteți urma acest fel principal cu Tort Cu Unt De Scorțișoară ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 2 ore și 10 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 59%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Legume Prăjite Cu Cimbru, Legume Prăjite Cu Cimbru, și Legume Prăjite Cu Lămâie Și Cimbru Cu Paste.
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 375 F. îndoiți aripile puiului pe spate, astfel încât vârfurile să se atingă. S-ar putea să existe puțină rezistență, dar odată ce vor fi în această poziție, vor rămâne. Legați picioarele de coadă cu sfoară sau folosiți frigarui; dacă coada lipsește, legați picioarele împreună.
Într-o tigaie de prăjire superficială, așezați puiul cu pieptul în sus. Introduceți un termometru pentru carne rezistent la cuptor, astfel încât vârful să fie în partea cea mai groasă a coapsei interioare și să nu atingă osul. Pui prăjit descoperit 45 de minute.
În timp ce puiul se prăjește, curățați morcovii și tăiați-i în bucăți de 1 inch.
Tăiați țelina în bucăți de 1 inch. Frecați bine cartofii cu o perie de legume sau curățați cartofii și tăiați-i în bucăți de 1 1/2 inch. Curățați ceapa și tăiați-o în pene.
Scoateți puiul din cuptor. Aranjați morcovii, țelina, cartofii și ceapa în jurul puiului. Într-o cratiță de 1 litru, încălziți untul la foc mic doar până se topește. (Sau așezați untul într-un castron mic cu microunde; acoperiți cu un prosop de hârtie cu microunde și cuptorul cu microunde la 10 până la 20 de secunde sau până se topește.) Amestecați cimbrul în unt, apoi stropiți peste pui și legume.
Acoperiți puiul și legumele cu folie; prăjiți cu 45 până la 60 de minute mai mult sau până când termometrul citește 180 F și legumele sunt fragede când sunt străpunse cu o furculiță. Sau verificați dacă sunt coapte mișcând picioarele; dacă se mișcă ușor, puiul este gata.
Scoateți legumele din tigaie și acoperiți-le cu folie pentru a se încălzi în timp ce sculptați puiul.
Așezați puiul, pieptul în sus și cu picioarele la dreapta dacă sunteți dreptaci sau la stânga dacă sunteți stângaci, pe tăbliță.
Scoateți legăturile de pe picioare.