Cartofi perfecti gratinați
Perfect Potatoes au Gratin este o rețetă lacto ovo vegetariană cu 16 porții. Această garnitură are 385 de calorii, 9 g de proteine și 23 g de grăsime per porție. Pentru 69 de cenți per porție, această rețetă acoperă 12% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Foodnetwork are 23 de fani. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 10 minute. Dacă aveți la îndemână piper, cheddar ascuțit, ceapă verde și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Ținând cont de toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 64%, ceea ce este bun. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Perfect Potatoes gratin, Perfect Potatoes gratin și Perfect Potatoes gratin.
Instrucțiuni
Vezi cum se prepară această rețetă.
Preîncălziți cuptorul la 400 de grade F. Ungeți cu unt o tavă mare de copt.
Tăiați cartofii în bețe, apoi tăiați bețișoarele pentru a crea un zar.
Combinați smântâna și laptele într-un bol.
Adăugați făina, sare și puțin piper.
Se amestecă bine, astfel încât făina să fie încorporată în amestecul lapte/smântână.
Adăugați cartofii tăiați cubulețe în vasul de copt pregătit și turnați amestecul cremos peste tot.
Acoperiți vasul cu folie și coaceți timp de 20 până la 30 de minute.
Scoateți folia și coaceți încă 15 până la 20 de minute. Chiar înainte de servire, se presară brânza rasă și se dă înapoi la cuptor până când brânza se topește și se clocotește, 3 până la 5 minute.
Presărați ceapa verde și serviți-o fierbinte. Cremoasă, visătoare și divină.