Cartofi Dulci Confiate
Cartoful dulce confiat este un fără gluten și vegan garnitură. Pentru 25 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 7% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 1g de proteine, 10g de grăsime, și un total de 159 calorii. Această rețetă servește 6. Dacă aveți la îndemână semințe de susan, zahăr brun, cartofi dulci și alte câteva ingrediente, îl puteți face. 20 de persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 47%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Plăcintă Cu Cartofi Dulci Cu Cremă De Nuci Confiate, Caserola De Cartofi Dulci Confiate, și Marshmallows De Cartofi Dulci Confiate.
Instrucțiuni
Combinați zahărul, uleiul vegetal, apa, sosul de soia, oțetul și sarea într-o tigaie suficient de mare pentru a ține bucățile de cartof dulce într-un singur strat.
Se pune la foc mediu-mare și se aduce la foc mic. Aranjați cartofii dulci în tigaie într-un singur strat și acoperiți cu un cerc de hârtie pergament pentru a menține suprafața umedă. Coborâți focul pentru a menține un foc mic foarte blând și gătiți timp de 2 minute. Acoperiți tigaia cu un capac (păstrați pergamentul la loc) și gătiți încă 2 până la 3 minute, sau până când cartofii sunt fragede. O scobitoare introdusă în cea mai groasă parte a unei piese nu trebuie să întâmpine nicio rezistență. Dacă bucățile nu sunt încă fragede, adăugați puțin mai multă apă și fierbeți încă un minut sau două. Verificați pentru a vă asigura că zahărul nu arde.
Odată ce cartofii sunt fragezi, scoateți capacul și pergamentul și jiggle tigaia pentru a permite bucăților de cartofi să se rostogolească în glazura cu reducere rapidă (oțetul, apropo, va împiedica zahărul să se prindă după ce glazura s-a răcit). După aproximativ 6 minute, apa și uleiul din tigaie se vor fi separat și cea mai mare parte a apei se va evapora, permițându-vă să îndepărtați bucățile de cartof dulce ușor glazurate, cu puțin sau deloc ulei agățat de ele.
Transferați bucățile vitrate pe o farfurie, întinzându-le într-un singur strat.
Se presară cu semințele de susan negru.
Lăsați să se răcească la temperatura camerei înainte de servire. Se păstrează la temperatura camerei rece timp de 6 până la 8 ore. Dacă le veți păstra mai mult timp, puneți-le într-un recipient acoperit și dați-le la frigider până la 2 zile. Pentru o textură optimă, aduceți cartofii înapoi la temperatura camerei înainte de servire.
Retipărit cu permisiunea lui Kansha: sărbătorirea tradițiilor vegane și vegetariene din Japonia de Elizabeth Andoh, copyright circulator201
Publicat de Ten Speed Press, O divizie a Random House, Inc.