Cartofi Boia Afumată
Rețeta de cartofi cu boia afumată se poate face în aproximativ 28 de minute. O porție conține 513 calorii, 11 g de proteine și 13 g de grăsimi. Pentru 1,73 USD per porție, această rețetă acoperă 25% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 6. Vă este adusă de Foodnetwork. O mulțime de oameni au făcut această rețetă și 106 ar spune că a fost perfectă. Funcționează bine ca garnitură. Dacă aveți boia de ardei, în pastă, sare și alte câteva ingrediente la îndemână, o puteți face. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten și lacto ovo vegetariană. În general, această rețetă câștigă un scor excelent de 97%. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Cartofi la grătar cu sos de maioneză cu boia afumată, Salată de cartofi cu boia afumată și piure de cartofi dulci cu boia afumată.
Instrucțiuni
Vezi cum se prepară această rețetă.
Preîncălziți cuptorul la 450 de grade F.
Puneti cartofii intr-o oala mare la foc mediu si acoperiti cu apa. Acoperiți oala și aduceți la fierbere.
Adăugați sare, după gust, în apă și gătiți timp de 5 minute.
Scurgeți-le și puneți-le, cât sunt fierbinți, într-un bol.
Adăugați uleiul de măsline extravirgin și condimentele pentru grătar și boia de ardei și amestecați pentru a se îmbrăca uniform. Așezați cartofii pe un grătar de răcire deasupra unei foi de copt, astfel încât căldura să poată merge peste tot în jurul feliilor. Se prăjește până devine crocant, aproximativ 15 până la 18 minute.
Scoateți cartofii din cuptor pe un platou. Într-un castron mic, amestecați smântâna, usturoiul, arpagicul și sosul iute.
Servește cartofii fierbinți alături de sosul.