Cakespy: Cartofi Dulci Tarte Tatin
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de desert, așa că încercați Cakespy: Sweet Potato Tarte Tatin. Această rețetă face 6 porții cu 480 calorii, 4G de proteine, și 32g de grăsime fiecare. Pentru 80 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 5% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Dacă aveți la îndemână zahăr brun, extract de vanillan, unt și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Este o opțiune bună dacă urmați un vegetarian dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 15%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare sunt Tarte Tatin Cu Ceapă Dulce Caramelizată, Tarte Tatin cu aromă de ceai (tarte Tatin au TH 8), și Tarte Tatin.
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 375 F. tapetați o foaie de copt cu hârtie pergament.
Așezați foaia de foietaj pe suprafața de lucru și decupați un cerc de 10 inci (am făcut acest lucru așezând o placă de 10 inci deasupra și tăind în jurul ei). Setați cercul pe foaia de copt pregătită. Înțepați patiseria peste tot cu o furculiță și dați-o la frigider.
Așezați 3/4 cană de zahăr brun într-o cratiță mică și acoperiți cu 1/4 cană de apă. Amestecați ușor cu o lingură pentru a vă asigura că tot zahărul este umed (ar trebui să aibă consistența nisipului umed), așezați un capac pe ușor îndoit și aduceți la fierbere la foc mediu-mare. Păstrați amestecul acoperit până când siropul este limpede și produce bule de dimensiuni medii cu aspect siropos, 3 până la 4 minute.
Scoateți capacul și continuați să gătiți până când zahărul are o culoare deschisă de butterscotch (mai închisă dacă utilizați zahăr brun) și temperatura acestuia ajunge la 320 de grade F. opriți focul (zahărul va continua să gătească în tigaie, chiar dacă focul este oprit). Odată ce temperatura ajunge la 350 de grade F (aceasta va dura doar câteva minute), amestecați untul, câte o bucată, așteptând până când fiecare adăugare este complet încorporată înainte de a adăuga următoarea. Se amestecă vanilia și sarea și se toarnă caramelul într-o tigaie din fontă de 10 inci (dacă nu aveți o tigaie din fontă, o puteți turna într-o farfurie de plăcintă; poate fi necesar să o coaceți câteva minute mai mult).
Acoperiți caramelul cu cartofii tăiați felii, începând din centru și suprapunându-se într-un cerc spiralat spre exterior pe măsură ce mergeți. Se acoperă cu cercul de foietaj. Bateți oul și laptele împreună și periați peste patiserie, apoi presărați cu restul de 1 lingură de zahăr.
Coaceți până când marginile sunt chihlimbar adânc și patiseria este umflată și aurie, 40 până la 45 de minute.
Scoateți din cuptor și răciți timp de 10 minute înainte de a vă răsturna pe o farfurie mare (asigurați-vă că diametrul plăcii este mai mare de 10 inci!). Feliați în pene și serviți cu sau fără înghețată și orice altă garnitură doriți (nucile pecan sau migdalele funcționează foarte bine).