Cabernet - sos de afine cu smochine
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de sos, așa că încercați sosul de Cabernet-afine cu smochine. O porție conține 244 calorii, 0g de proteine, și 0g de grăsime. Pentru $1.62 pe portie, această rețetă acoperă 3% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 4. Un amestec de zahăr, afine, coajă de portocală și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. Această rețetă de la Epicurious are 1 fani. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegan dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 5 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 15%. Acest scor este destul de rău. Încercați Cabernet Prăjit + Sos De Afine Citrice, Pufuri de curcan cu sos de Cabernet de afine, și Sos de afine și afine Cabernet (vegan, fără gluten) pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Aduceți vinul la fiert cu smochine într-o cratiță mică, apoi scoateți-l de pe foc și smochinele abrupte, acoperite, până se înmoaie, aproximativ 30 de minute. Se strecoară amestecul printr-o sită într-o cratiță medie grea și se rezervă smochinele într-un castron mic.
Adăugați afine, zahăr și coajă în vin și aduceți la foc mic la foc mediu, amestecând până când zahărul s-a dizolvat. Reglați căldura și continuați să fierbeți, neacoperit, amestecând ocazional, până când afinele izbucnesc și amestecul se îngroașă ușor, 10 până la 15 minute.
Se ia de pe foc și se aruncă fâșiile de coajă de portocală, apoi se amestecă smochinele.
Lăsați să se răcească complet.
* Sosul de afine poate fi făcut cu 1 săptămână înainte și răcit într-un recipient etanș. Aduceți la temperatura camerei înainte de servire și, dacă doriți, subțire cu apă caldă.•Dacă serviți 2 până la 4 persoane, rețeta de sos poate fi redusă la jumătate, dar pentru că sosul de afine se păstrează la nesfârșit în frigider—și credem că acesta este deosebit de delicios—vă sugerăm să faceți întreaga cantitate și să vă bucurați de luni de zile pentru a veni cu pui sau carne de porc sau ca topping pentru pâine prăjită.