Bol cu tăiței de orez cu creveți la grătar
Dacă aveți aproximativ 35 de minute de petrecut în bucătărie, castronul cu tăiței de orez cu creveți la grătar ar putea fi o rețetă excelentă, fără lactate și pescatarian de încercat. Această rețetă face 2 porții cu 673 de calorii, 14 g de proteine și 22 g de grăsime fiecare. Pentru 3,45 USD per porție, această rețetă acoperă 15% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Allrecipes are 11 fani. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru The Fourth Of July. Funcționează bine ca fel principal. Dacă aveți la îndemână tăiței de orez, sos de pește, suc de lime și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Cu un scor de 53%, acest fel de mâncare este solid. Rețete similare sunt bol vietnamezi cu tăiței cu creveți la grătar, bol cu tăiței cu orez cu creveți și legume și bol cu tăiței cu orez cu creveți vietnamezi cu sare și piper (Bun Tom Xao).
Instrucțiuni
Preîncălziți grătarul la foc mare.
Combinați usturoiul, 1/4 cană de mentă, coriandru, sos de pește, miere, sucul de lime și piper alb într-un robot de bucătărie sau un blender. Se face piure până la omogenizare.
Aduceți o oală mare cu apă la fiert. Gătiți tăițeii și varza timp de două minute sau până când sunt gata.
Între timp, ungeți creveții cu ulei de măsline și puneți la grătar la foc mare până devin aurii, întorcându-i o dată.
Tocați restul de 1/4 cană de mentă.
Serviți tăițeii și varza într-un castron, acoperiți cu sos și creveți și ornat cu mentă.
Vin recomandat: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio
Creveții funcționează foarte bine cu Sauvignon Blanc, Riesling și Pinot Grigio. Aceste vinuri albe crocante funcționează bine cu creveții pregătiți într-o varietate de moduri, fie că sunt la grătar, fie că sunt prăjiți sau în sos de usturoi. Ai putea încerca Beyond Sauvignon Blanc. Recenzorilor le place destul de mult cu o evaluare de 4,5 din 5 stele și un preț de aproximativ 14 dolari pe sticlă.
Dincolo de Sauvignon Blanc
Această regiune de coastă Sauvignon Blanc este crocantă și curată. Afișează fructe tropicale proaspete și caractere crocante, dar coapte, asemănătoare mărului, cu unele nuanțe de iarbă. Structură fermă și aciditate bună, cu un final zgomotos și persistent.