Bile De Clătite Daneze (Aebleskiver)
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de masă de dimineață, așa că încercați bilele de clătite daneze (Aebleskiver). Această rețetă servește 12 și costă 10 cenți pe porție. Îți urmărești silueta? Această rețetă vegetariană are 94 calorii, 2G de proteine, și 3G de grăsime pe porție. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Mergeți la magazin și ridicați lapte, unt, făină și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 15%. Acest scor nu este atât de remarcabil. Rețete similare includ Bile De Clătite Daneze, Clatite Daneze Aebleskiver, și Flaeskeaeggekage (Daneză Bacon & Ou Clătită / Omletă).
Instrucțiuni
Într-un castron, amestecați făina cu zahărul, praful de copt, cardamomul și sarea. Într-un castron mic, bateți oul pentru a se amesteca cu lapte și 2 linguri de unt.
Adăugați lichide la ingredientele uscate și amestecați până se umezesc uniform.
Puneți o tigaie aebleskiver la foc mediu-mic. Când tigaia este suficient de fierbinte pentru a face o picătură de dans de apă, periați ușor cupele de clătite cu unt topit și umpleți fiecare până ușor sub margine cu aluat.
În aproximativ 1 1/2 minute, se vor forma cruste subțiri pe fundul bilelor (centrele vor fi în continuare umede); străpungeți crusta cu o frigăruie subțire de lemn și trageți ușor coaja pentru a roti bila de clătite până când aproximativ jumătate din porțiunea gătită este deasupra marginii cupei și aluatul nefiert curge în ceașcă. Gatiti pana cand crusta de pe fundul bilei este din nou suficient de ferma pentru a strapunge, aproximativ inca un minut, apoi rotiti bila cu frigarui pana cand creasta se formeaza pe masura ce clatita gatita prima data este deasupra. Gatiti, intorcand ocazional cu frigarui, pana cand bilele se rumenesc uniform si nu mai sunt umede in centru, inca 10-12 minute. Verificați străpungând centrul ultimei bile de clătite adăugate în tigaie cu frigarui-ar trebui să iasă curat-sau rupând ușor mingea; dacă bilele încep să se rumenească prea mult, reduceți focul la minim până când sunt gătite în centru. Ridicați bilele fierte din tigaie și serviți fierbinte (vezi notele). Repetați pentru a găti aluatul rămas.