Bezea de alune cu pralină de alune și sos de ciocolată
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnituri, așa că încercați bezea de alune cu pralină de alune și sos de ciocolată. Această rețetă face 2 porții cu 838 calorii, 13g de proteine, și 44G de grăsime fiecare. Pentru $1.66 pe portie, această rețetă acoperă 21% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 132 de persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. Dacă aveți la îndemână zahăr tos auriu, zahăr glazură și pudră de cacao, pudră de cacao și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și lacto ovo vegetarian dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore și 40 de minute. În general, această rețetă câștigă o scor spoonacular bun de 63%. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-a plăcut și Bezea De Ciocolată-Alune, Bezea Cu Ciocolată Cu Alune, și Tarta cu praline cu ciocolata si alune.
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 120C / 100C ventilator / gaz
Pentru bezea, bateți albușurile cu sucul de lămâie până se formează vârfuri moi.
Adăugați zahărul tos și continuați să bateți până se înțepenește, adăugați zahărul glazurat și nucile măcinate, apoi pliați ușor până se combină uniform. Tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt și pipeți sau lingurați runde de bezea în discuri de 7 cm.
Coaceți timp de 1-2 ore până când este crocant afară, dar încă moale în centru. Se lasă să se răcească. Ai nevoie de 3 runde de persoană. Resturile pot fi păstrate într-un recipient etanș timp de aproximativ 1 săptămână.
Pentru a face pralina de alune, încălziți o tigaie mică pe bază de greu la foc mediu și gătiți zahărul tos până se topește și capătă o culoare bogată de caramel. Rotiți cu grijă alunele în jurul tigaiei (aveți grijă, zahărul este foarte fierbinte) și lăsați-le să se caramelizeze și să se rumenească aproximativ 2 minute.
Se toarnă amestecul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se lasă să se răcească.
Faceți sosul de ciocolată încălzind împreună 75 ml apă, zahărul tos și pudra de cacao până la fierbere.
Se toarnă peste ciocolată și se bate bine până se omogenizează.
Pentru a servi, bateți smântâna până se formează vârfuri moi. Tăiați mărunt pralina răcită manual sau într-un robot de bucătărie. Se amestecă cea mai mare parte prin frisca, lăsând puțin deoparte.
Așezați un disc de bezea pe fiecare farfurie și acoperiți cu puțină cremă.
Adăugați un alt disc, mai multă cremă, urmat de discul final. Se acoperă cu zahăr glazură, pudră de cacao și o parte din pralina tocată rezervată, apoi se lingă în jurul unui sos de ciocolată