Bea cartea: Orange Kombucha
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de băuturi, așa că încercați să beți cartea: Orange Kombuchan. Pentru $10.19 pe portie, această rețetă acoperă 7% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă face 1 porții cu 273 calorii, 1g de proteine, și 0g de grăsime fiecare. 23 de persoane au fost impresionate de această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați pliculețe de ceai, cultura de început a ceaiului kombucha, apă de izvor și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 240 de ore. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegan dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 37%. Acest scor nu este atât de mare. Încercați Bea cartea: Louanalao, Bea Cartea: Cupa de șampanie, și Bea cartea: Dahlgren pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Pentru ceaiul de început kombucha: pe lângă o cultură de început, veți avea nevoie de un ceai de început pentru a prepara kombucha. Pentru primul dvs. lot, acesta poate fi ceai kombucha cumpărat din magazin sau un ceai de început obținut de la un prieten de bere kombucha. Într-un vârf, puteți înlocui oțetul. Apoi, de fiecare dată când faceți kombucha, rezervați o cantitate mică (aproximativ 1/2 cană) de ceai fermentat finit amestecat cu o parte egală de oțet alb distilat. Acest lichid se numește "ceai de început."
Se toarnă peste cultura de început kombucha ("mama") și se păstrează la frigider.
Clătiți o tigaie medie din oțel inoxidabil cu oțet alb distilat.
Adăugați apa în tigaie și aduceți la fierbere la foc mediu-mare. De îndată ce apa fierbe, adăugați zahărul și amestecați pentru a se dizolva.
Se ia de pe foc, se adaugă pliculețele de ceai, se acoperă și se lasă să stea 20 de minute. Clătiți o lingură cu fante cu oțet și folosiți-o pentru a scoate pungile de ceai din oală.Clătiți un borcan de sticlă mare (cel puțin 1 1/2 litru) cu oțet alb distilat.
Se toarnă ceaiul dulce în borcanul de sticlă și se lasă să se răcească la temperatura camerei, aproximativ 2 ore.
Amestecați ceaiul de început în ceaiul dulce și adăugați cultura de început ("mama"). Acoperiți borcanul cu un filtru de cafea, pânză de brânză sau alt material care va ține departe resturile, dar va permite aerului să circule. Asigurați-vă cu o bandă de cauciuc. Așezați într-un loc cald și întunecat pentru a fermenta timp de 8 până la 12 zile (un loc în subsol lângă un încălzitor de apă funcționează bine).
Pe măsură ce kombucha fermentează o nouă cultură de început (numită "bebeluș") se va forma la suprafață, în timp ce mama fie va pluti sub ea, fie se va scufunda în fundul borcanului. Corzile se pot extinde între cele două culturi. Când noul bebeluș este aproape la fel de mare ca mama sa, este timpul să gustați-testați kombucha. Lipiți o paie parțial în lichid, acoperiți capătul încă în aer cu un deget și retrageți paiul din lichid, îndepărtând astfel o picătură. Gustați kombucha pe care l-ați capturat în paie. Dacă este răcoritor, este gata. Dacă nu, lăsați kombucha să fermenteze mai mult.
Când kombucha este complet fermentat, păstrați cultura de început și ceaiul de început pentru următorul lot de kombucha. Clătiți-vă mâinile cu oțet distilat, apoi ridicați mama și bebelușul într-un vas de sticlă curat sau borcan de sticlă care a fost clătit cu oțet.
Se toarnă 1/2 cană de kombucha nefiltrată peste cultură și se adaugă 1/2 cană de oțet alb distilat. Acest lichid este ceaiul de început. Acoperiți bine și păstrați la frigider până la 1 până la 2 luni. (Dacă utilizați în schimb un borcan pentru depozitare și are un capac metalic, acoperiți borcanul cu un strat de folie de plastic mai întâi, înainte de a pune capacul, pentru a împiedica conținutul să intre în contact cu metalul.)
Filtrați restul de kombucha printr-un filtru de cafea umed sau mai multe straturi de pânză de brânză umedă într-un borcan de sticlă curat. Se amestecă sucul de portocale și se sigilează borcanul cu un capac căptușit cu plastic sau folie de plastic.
Lăsați să stea la temperatura camerei timp de 2 până la 4 zile, până când kombucha este cu bule, apoi răciți timp de 24 de ore.