Baclava de nucă de cocos și fistic
Nevoie de o desert vegetarian? Baklava cu nucă de cocos și fistic ar putea fi o rețetă uimitoare de încercat. Pentru 50 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 4% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 2G de proteine, 18g de grăsime, și un total de 269 calorii. Această rețetă servește 24. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Un amestec de suc de lămâie, nucă de cocos, fistic și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Această rețetă este tipică bucătăriei orientale middl. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 13%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare includ Baclava Cu Fistic, Ziua 12: Baclava Cu Fistic, și Baclava de nuc și fistic.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 350 de grade F. Ungeți o tigaie de 13 pe 9 pe 2 inci.
Desfaceți foile de aluat filo, așezați teancul pe o suprafață de lucru și acoperiți cu hârtie de ceară și apoi un prosop de bucătărie umed pentru a nu se usca.
Scoateți 2 bucăți de filo, așezați-le în tigaie și periați-le cu 1 lingură de unt. Continuați în același mod cu filo și unt până când ați folosit 24 de foi de filo.
Pentru a face umplutura: amestecați împreună nuca de cocos, fisticul, zahărul, apa, apa de flori portocalii și sarea într-un castron mediu.
Presărați jumătate din umplutură uniform peste filo în tigaie.
Așezați 2 foi de filo în tigaie și periați-le cu 1 lingură de unt. Continuați în același mod până când ați folosit 12 foi de phyllo.
Întindeți umplutura rămasă deasupra.
Strat și unt restul de filo în același mod.
Ungeți generos stratul superior de patiserie cu unt și turnați orice unt rămas deasupra. Cu un cuțit ascuțit, tăiați baklava pe lungime în 4 benzi și apoi transversal în 6 benzi, având grijă să nu apăsați pe filo.
Coaceți timp de 30 de minute. Coborâți temperatura cuptorului la 300 F și coaceți timp de 1 oră și 10 până la 15 minute, până se rumenesc.
Pentru a face siropul: aduceți zahărul, apa și sarea la fiert într-o cratiță medie la foc mediu-mare, amestecând până când zahărul este dizolvat. Reduceți căldura și fierbeți timp de 10 minute sau până când se îngroașă ușor.
Scoateți cratița de pe foc și amestecați apa de flori portocalii și sucul de lămâie.
Transferați baklava într-o grătar și lăsați să se răcească timp de 10 minute.
Se presară cu fisticul tocat și se toarnă siropul uniform deasupra.
Lăsați să se răcească complet pe raft. (Baklava poate fi păstrată la temperatura camerei, bine acoperită, timp de până la 2 zile.)
Tăiați în bucăți cu un cuțit ascuțit și serviți.
De la deserturi delicioase de nucă de cocos de Lori Longbotham. Text copyright 2009 de Lori Longbotham; fotografii Copyright 2009 de Lucy Schaeffer. Publicat de Chronicle Books LLC.