Andive belgiene fierte gratinate
Fiert Belgian andive au Gratin este un vegetarian garnitură. Pentru $1.45 pe portie, această rețetă acoperă 8% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 191 calorii, 8g de proteine, și 14g de grăsime. Această rețetă servește 4. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Dacă aveți la îndemână ulei de măsline, andive belgiene, nucșoară măcinată și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 28%. Acest scor nu este atât de minunat. Rețete similare includ Gratin de andive belgiene cu slănină (Gratin D ' endives Ardennaise), Șuncă Belgiană De Andive Gratinată, și Andive Belgiene Fierte.
Instrucțiuni
Clătiți Andiva belgiană; tăiați orice bază decolorată.
Tăiați capetele pe jumătate pe lungime. Aranjați jumătățile, tăiate cu fața în jos, într - un singur strat într-o tigaie grea de 11 până la 12 inci.
Adăugați 1/4 cană de apă și uleiul de măsline.
Presărați andive ușor cu sare și piper. Acoperiți tigaia și aduceți la fierbere la foc mare, apoi reduceți focul și fierbeți până când Andiva este foarte fragedă când este străpunsă, 12 până la 20 de minute. Descoperiți și gătiți la foc mediu, întorcând capetele ocazional, până când lichidul este evaporat și Andiva este ușor rumenită, 6 până la 10 minute.
Între timp, într-o tigaie de 1 până la 2 litri la foc mediu-mic, topiți untul. Se amestecă făina până se omogenizează și se fierbe.
Adăugați lapte și nucșoară; se amestecă până când amestecul fierbe și se îngroașă, aproximativ 10 minute. Se amestecă 1/2 cană de brânză.
Se adaugă sare și piper după gust.
Aranjați Andiva într-un singur strat într-un vas de copt superficial de 2 litri. Puneți sosul deasupra.
Se presară uniform cu restul de 1/4 cană de brânză.
Coaceți, neacoperit, într-un cuptor de 400 până când sosul clocotește și se rumeneste ușor, 9 până la 14 minute.
Adăugați mai multă sare și piper după gust.