Aluat de pâine Granar de bază (pentru rulouri sau o pâine mare)
Aluatul de pâine de grâu de bază (pentru rulouri sau o pâine mare) este o pâine care servește 12. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 5g de proteine, 2G de grăsime, și un total de 162 calorii. Pentru 13 cenți pe porție, această rețetă acoperă 5% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la BBC Good Food are 105 fani. Mergeți la magazin și ridicați ulei de măsline, apă caldă, zahăr tos și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Este o opțiune bună dacă urmați un lacto ovo vegetarian dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 35 minute. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 53%, care este solid. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-a plăcut și Pâine Albă Foarte Mare, Bezea de bază cu variații sau o Pavlova mare, și Aluat De Pizza De Bază.
Instrucțiuni
Amestecați făinurile și sarea împreună într-un castron mare, apoi amestecați zahărul și drojdia. Faceți o fântână în centrul făinii și turnați laptele cald, oul bătut, uleiul de măsline și suficientă apă pentru a forma un aluat moale și umed.
Pe o suprafață ușor făinată, frământați aluatul timp de 10 minute până se omogenizează.
Puneți aluatul într-un castron ușor uns, acoperiți cu folie alimentară unsă, apoi lăsați să crească într-un loc cald până când dimensiunea se dublează. Aluatul este acum gata de modelat.
Pentru a face 12 rulouri, împărțiți aluatul în 12 bucăți și formați în rulouri. Făinați ușor 3 foi de copt.
Așezați rulourile pe foi și acoperiți-le ușor cu folie alimentară unsă. Puneți deoparte într-un loc cald timp de 30 de minute sau până când au dublat dimensiunea.
Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz
Ungeți pâinea cu ou bătut și presărați semințe de susan și Mac.
Coaceți timp de 15-20 de minute până se rumenesc adânc și se ridică bine.
Pentru a face o pâine de ghiveci, lăsați aluatul să crească aproximativ 1 oră sau până la dublarea dimensiunii. Înmuiați un ghiveci mare sau opt mici de teracotă în apă rece timp de aproximativ 30 de minute. Uscați bine, apoi periați interiorul vaselor cu ulei și tapetați cu hârtie pergament. Formați aluatul într-o rundă netedă, cu o formă aproximativ ascuțită la un capăt, astfel încât să umple jumătate oala. Lăsați până la dublarea dimensiunii.
Încălziți cuptorul la 190C / ventilator 170C / gaz
Ungeți partea superioară a pâinii cu ou bătut, presărați semințe de Mac sau susan și coaceți timp de 45-50 de minute (15-20 de minute pentru pâini mici) până devin aurii.
Lăsați-l să stea 5-10 minute, apoi scoateți din oală și lăsați să se răcească pe un suport de sârmă.