Alaska La Cuptor Saint Pierre
Baked Alaska Saint Pierre ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Această rețetă servește 10. Pentru 69 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 5% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 239 calorii, 5g de proteine, și 5g de grăsime. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Dacă aveți la îndemână grand marnier, unt, albușuri de ou și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 17%. Acest scor nu este atât de uimitor. Încercați Alaska La Cuptor, Alaska La Cuptor, și Alaska La Cuptor pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Bateți marmelada în înghețată de vanilie într-un castron cu o lingură de lemn până se combină, apoi întindeți-o într-o tigaie de tort de 8 inci.
Spread sorbet în alte tigaie tort de 8 inch. Acoperiți tigăile cu folie de plastic și congelați până la fermitate, cel puțin 3 ore.
Puneți suportul cuptorului în poziția de mijloc și preîncălziți cuptorul la 350 F. Unt 9-inch tort pan și linia de jos cu o rundă de pergament sau hârtie de ceară, apoi hârtie de unt.
Cerneti faina si sarea intr-un bol.
Încălziți ouăle și zahărul într-un castron mare de metal așezat peste o oală cu apă clocotită, amestecând ușor constant, până când se dizolvă călduța și zahărul.
Scoateți vasul din oală și adăugați coajă și lichior, apoi bateți cu un mixer electric la viteză mare până când este foarte gros, palid și triplat în volum (aproximativ 7 minute într-un mixer stand sau 10 minute cu un handheld). Dacă utilizați un bol îngust înalt, transferați-l într-un bol larg mare (pentru a facilita plierea). Resift făină și sare peste ouă în 2 loturi, pliere ușor, dar bine după fiecare lot. Îndoiți untul în aproximativ 1 cană de aluat într-un castron mic până când se combină, apoi pliați amestecul de unt în aluatul rămas ușor, dar bine, până când se combină.
Se întinde în tigaie cu unt, netezind blatul.
Coaceți tortul până când o culegere de lemn sau o frigăruie introdusă în centru iese curată, aproximativ 15 minute. Se răcește în tigaie pe un raft 5 minute, apoi rulați un cuțit subțire între tort și partea laterală a tigaiei și răsturnați raftul peste tort. Întoarceți tortul pe raft și răciți complet. Îndepărtați hârtia.
Tăiați tortul orizontal în jumătate cu un cuțit lung zimțat pentru a forma 2 straturi, apoi înfășurați bine fiecare strat în folie de plastic și înghețați 30 de minute.
Puneți 1 strat de tort pe farfurie sau tigaie inversată (cel puțin 10 inci, dar suficient de mic pentru a încăpea în congelator). Înmuiați tigaia care conține amestec de înghețată de vanilie într-un castron mare cu apă fierbinte pentru a slăbi scurt, 5 până la 7 secunde (aveți un prosop de bucătărie gata să ștergeți apa) și desfaceți înghețata pe tort. Stratul superior de înghețată de vanilie cu al doilea strat de tort, tăiat cu fața în sus. Desfaceți stratul de sorbet pe tort în același mod și congelați tortul cu înghețată până când este ferm, aproximativ 1 oră.
Bateți albușurile de ou și un vârf de sare într-un castron mare, cu bătăi curățate la viteză moderată până la spumă, apoi adăugați cremă de tartru și continuați să bateți până când albușurile dețin vârfuri moi.
Adăugați zahăr puțin câte puțin, bătând și continuați să bateți până când albii țin doar vârfuri rigide și lucioase. Bate în vanilie.
Puneți raftul cuptorului în treimea inferioară a cuptorului și preîncălziți cuptorul la 450 F.
Transferați tortul congelat (încă pe farfurie sau tigaie inversată) pe o foaie de copt tapetată cu pergament sau hârtie de ceară și întindeți bezea peste tort, făcându-l de cel puțin 1 inch grosime și așezându-l deasupra. Faceți o indentare cu o lingură în centrul bezea suficient de adânc pentru a se potrivi cojii de ou.
Coaceți tortul până când marginile sunt ușor rumenite, aproximativ 5 minute. Transferați cu grijă tortul pe o farfurie de servire folosind 2 spatule metalice și puneți coaja de ou în indentare.
Se toarnă lichiorul în coaja de ou și se aprinde cu grijă cu un chibrit de bucătărie. Lingurați lichiorul în flăcări uniform peste bezea (lichiorul în flăcări va rumeni puțin mai mult bezea).
Scoateți coaja de ou și serviți imediat Alaska coaptă.
* Tortul cu înghețată și sorbet, dar fără bezea, poate fi asamblat cu 2 zile înainte și înghețat, înfășurat strâns în folie de plastic. * Albușurile din bezea nu vor fi fierte complet. Dacă salmonella este o problemă în zona dvs., puteți înlocui albușurile de ou pasteurizate marca Eggology.