Adobo clasic de pui din cartea de bucate adobo Road
Pentru $1.44 pe portie, această rețetă acoperă 4% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 4. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 10g de proteine, 0g de grăsime, și un total de 152 calorii. Această rețetă de la Serious Eats are 122 de fani. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Mergeți la magazin și ridicați frunze de dafin, boabe de piper, oțet distilat și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și fără lactate dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 39%. Acest scor este destul de rău. Încercați Sos dulce și acru de ananas din cartea de bucate adobo Road, Pui Adobo, și Pui Adobo pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Așezați sosul de soia, oțetul, usturoiul, boabele de piper negru și frunzele de dafin într-o tigaie mare, nereactivă, saut, apoi cuibăriți coapsele de pui, cu pielea în jos, în tigaie. Aduceți lichidul la fierbere la foc mare, apoi acoperiți și fierbeți la foc mic timp de 20 de minute. Întoarceți puiul, apoi acoperiți și fierbeți încă 10 minute.
Descoperiți tigaia, apoi creșteți căldura la mare și readuceți sosul la fierbere. În timp ce întoarceți și bateți ocazional puiul, continuați să fierbeți sosul, neacoperit, până când se reduce la jumătate și se îngroașă ușor, 5-7 minute.
Se servește cu orez alb aburit.
Variații: în timp ce sosul se reduce, transferați coapsele de pui, cu pielea în sus, într-o tigaie căptușită cu folie. Rumeniti coapsele de pui sub broiler timp de 3-5 minute.Folosiți piper negru proaspăt măcinat în loc de boabe de piper întregi.Pentru un adobo de pui" mai uscat", puteți reduce sosul până se evaporă aproape complet. Puiul va începe apoi să se prăjească în propria grăsime care rămâne încă în tigaie. Așa își termină bunica adobo. Pentru un adobo saucier, dublați cantitatea de sos de soia și vinegar.To faceți acest adobo ca aperitiv, folosiți 2 lbs (1 kg) de aripi de pui în loc de coapse.