Mâncăruri tradiționale din Europa de Est

Mâncarea est-europeană este un amestec minunat de influențe din diferite grupuri etnice, limbi și o istorie oarecum tulbure. Trebuie să ne dăm seama că această regiune cuprinde o masă geografică enormă de pământ și țări. Rusia reprezintă 40% din Europa de Est și include, de asemenea, țările din Caucaz, țările baltice și toate țările care trec de diviziunea Europei Centrale. Este o regiune complicată, cu granițe care se schimbă adesea din motive politice și sociale. Spunând toate acestea, duc la niște aventuri gastronomice incredibile!

Borș

O ciorbă clasică, tipică tradițiilor alimentare est-europene. Borșul este o supă fantastică cu gust acru de origine ucraineană. Este făcută cu sfeclă roșie bogată, făcându-l să arate la fel de bine pe cât are gust. Are rădăcini străvechi, dar este practic un amestec de supă de vită cu legume sotate, inclusiv morcovi, varză, ceapă, cartofi și roșii. Acest lucru poate varia foarte mult și există chiar și versiuni albe sau verzi. Se servește adesea cu smântână deasupra și uneori poate fi terminat cu adaos de ouă fierte. Elementul de sfeclă roșie este un ingredient cheie, iar acesta este de obicei din suc de sfeclă roșie fermentată, care conferă supei un finisaj acrișor.

Piroĵki

Aceasta este o chiflă proaspătă minunată în formă de barcă, care este de obicei umplută cu orez, carne, ceapă și ciuperci. Această gustare savuroasă este foarte tipică atât în Ucraina, cât și în Rusia și este adesea vândută de la tarabe stradale. Există o mulțime de variante regionale care sunt toate practic același lucru, de la Balcani până în Asia Centrală. În Regatul Unit, acestea seamănă foarte mult cu o pastă din Cornish prin felul în care sunt făcute și umpluturile lor savuroase.

Shashlik

Ce mai bun decât mirosul de carne la grătar care plutește pe străzi? Cuvântul shashlik provine din limba turcă, dar este mai frecvent asociat cu rusă. Acesta este un fel de mâncare clasică simplă din carne, de obicei făcută din miel, porc, vită sau căprioară. Carnea este de obicei marinată cu roșii, oțet și ceapă, apoi este frigăruită și gătită pe un grătar sau grătar de bucătărie convențional. Trucul acestui fel de mâncare este că carnea este împinsă pe frigărui cu o combinație de ceapă, ardei dulci și ciuperci.

Varza umpluta

Acest fel de mâncare delicios apare în multe forme în toată Europa de Est. Aceasta se face de obicei cu frunze de varză acru fermentate și umplute cu carne tocată de porc, legume, orez și condimente. Este foarte tipic ca acest lucru să fie servit la nunți și alte sărbători. Auzi adesea că acest lucru este cel mai bine atunci când este gătit foarte încet timp de până la 6 ore, astfel încât toate aromele grozave să se poată reuni. Acesta trebuie să fie unul dintre cele mai bune preparate cu varză pe care le puteți încerca, așa că este foarte recomandat atunci când călătoriți în regiune.

Supă de gulaș

Una dintre acele supe principale de masă care nu este doar o supă! Aceasta este o masă foarte satisfăcătoare, deoarece este fuziunea perfectă de carne de vită, ceapă, morcovi și multă boia dulce măcinată. Cheia unui gulaș bun, pe lângă carnea de vită sau vițel de bună calitate, este că trebuie gătit încet până când carnea este foarte fragedă. Cel mai bun mod de a mânca acest fel de mâncare clasic este gătit afară, pe foc deschis. Aceasta, la fel ca atâtea feluri de mâncare minunate din Europa de Est, este adesea servită cu smântână și o felie de pâine albă proaspătă.