Cum să gătești ciuperci pe plită

Acum este sezonul ciupercilor, așa că ieșiți în piața locală și vedeți ce este oferit! Mai bine este să te trezești la răsăritul zorilor și să faci ciuperci în câmpuri și păduri. Există atât de multe soiuri frumoase, de la ciuperca obișnuită până la tipuri mai extravagante, cum ar fi stridiile sau ciuperca Enoki aproape de coral. Așa că, când te plictisești de carne și legume, de ce să nu explorezi această fantastică arenă a senzațiilor gustative și să alegi un fel de mâncare cu ciuperci?

Pregătirea unui fel de mâncare cu ciuperci cu gust grozav este în multe privințe o operațiune delicată care, cu doar puțină grijă și atenție, poate ridica o farfurie medie de mâncare. La fel ca atâtea alimente, inclusiv peștele proaspăt, ciupercile nu au nevoie de mult timp pentru a se găti, dar gătirea totul într-un mod profesionist este diferența dintre o masă memorabilă și ceva care este pur și simplu acceptabil.

Așadar, iată sfaturile noastre de top despre cum să gătești și să prepari preparatele perfecte cu ciuperci pe plită!

Pregătirea ciupercilor

Un punct critic de reținut este că este, în mod natural, o idee bună să vă curățați ciupercile înainte de a le găti pentru a evita orice murdărie sau resturi să intre în mâncare. Cu toate acestea, este foarte important orice ați face să încercați să evitați ca ciupercile să se ude prea mult, deoarece ceea ce ne dorim cu adevărat este să prevenim prea mult lichid în etapele delicate de gătit.

O clătire rapidă cu apă rece este bine, dar asigurați-vă că uscați cea mai mare parte a umezelii rămase cu o cârpă uscată sau o rolă de hârtie de bucătărie. Amintiți-vă că încercăm să evităm ca ciupercile să devină umede și ude.

După o clătire apoi, în funcție de mărimea și forma ciupercii, o jumătate sau sferturi cu un cuțit de tocat. Această instrucțiune este pentru a găti o ciupercă mai standard, cum ar fi Buttonul sau Cremini.

Cheia Browning-ului!

Acum încălziți o tigaie, la alegerea dvs. dacă folosiți o fontă antiaderentă sau fontă, adăugați puțin unt sau ulei de măsline bun și apoi prăjiți ciupercile pe o parte. Acum, aici este cheia unei ciuperci grozave, nu amestecați și nu mutați ciuperca pentru un minut sau două! Motivul pentru aceasta este că într-adevăr adaugă mult la aromă dacă puteți prăji exteriorul, ceea ce va produce, de asemenea, o culoare maro aurie grozavă. În mod ideal, tigaia ar trebui să sfârâie tot timpul, astfel încât să fie suficient de fierbinte încât cea mai mare parte a lichidului să se evapore rapid și pentru ca ciupercile să se rumenească și să se caramelizeze într-un deliciu bogat și fraged. După câteva minute și atunci când este gătit, în funcție de fel de mâncare, puteți adăuga puțin unt sau un strop de vin alb sau chiar sherry pentru a adăuga un plus de bogăție.

Cumpărături de ciuperci!

Varietatea de ciuperci de sezon este cu adevărat fantastică în aceste zile, dar mult mai ușor dacă locuiți în apropierea unei piețe bune de fructe și legume. Deci, ce tip să cumpărați depinde cu adevărat de scopurile și rețetele dvs. de gătit.

Standardul pentru majoritatea bucătarilor este ciuperca Button, dar de ce să nu fii creativ și să te bucuri de Shiitake în preparate de inspirație japoneză, chineză sau coreeană. Ciupercile stridii ar fi o altă sugestie excelentă pentru gătit pe plită. De ce să nu adăugați acest tip de ciuperci în loc de carne la o masă, deoarece au un gust foarte satisfăcător și subtil?

Gânduri finale despre ciuperci

Lucrul amuzant despre ciuperci este că da, le poți mânca crude, dar atunci când le gătești, ar trebui să fie gătite până la capăt și dacă urmezi sugestiile noastre de mai sus, eliberează aromele dulci pământești cunoscute tehnic ca reacția Maillard!

Acest efect asupra gustului nostru a fost identificat de Louis Camille Maillard în 1910 și cuprinde aromele amare și de caramel ale ciocolatei, nucilor prăjite și cafelei!

Indiferent dacă doriți să mâncați ciuperci pe pâine prăjită sau să le adăugați într-o caserolă dacă urmați ideile din ghidul nostru, ar trebui să vă așteptați la ciuperci suculente, rumenite de fiecare dată când le gătiți! Ciupercile sunt magice, deoarece au un conținut scăzut de grăsimi și calorii și conțin câteva vitamine și minerale vitale!