Pui la cuptor cu rozmarin și lămâie

Ai nevoie de un fel principal fără gluten, fără lactate, paleolitic și primordial ? Puiul la cuptor cu rozmarin și lămâie ar putea fi o rețetă extraordinară de încercat. O porție conține 242 de calorii , 21 g de proteine și 16 g de grăsimi . Această rețetă este pentru 6 persoane. Pentru 91 de cenți per porție , această rețetă acoperă 9% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Doar câteva persoane au preparat această rețetă, iar 2 ar spune că a fost perfectă. Un amestec de pui la grătar, sare kosher, căței de usturoi și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Vă este oferită de Allrecipes. De la preparare până la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 30 de minute . Luând în considerare toți factorii, această rețetă obține un scor generos de 41% , ceea ce este destul de bine. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Pui la cuptor cu mere și rozmarin , Pulpă de miel la cuptor cu usturoi, rozmarin și pătrunjel și Pui la grătar cu lămâie și rozmarin .
Instrucțiuni
Clătiți puiul; uscați-l prin tamponare cu prosoape de hârtie.
Combinați usturoiul și rozmarinul. Frecați puiul pe dinăuntru și pe dinafară cu amestecul de usturoi. Tăiați-l în jumătate și adăugați un suc de lămâie.
Presărați 2 linguri de suc de lămâie peste puiul preparat.
Puneți jumătățile de lămâie stoarse în cavitatea corpului.
Înfigeți pielea gâtului în spate. Legați picioarele de coadă; folosiți o sfoară 100% bumbac; răsuciți vârfurile aripilor sub spate.
Așezați puiul, cu pieptul în sus, pe grătar într-o tavă de copt puțin adâncă. Introduceți termometrul pentru carne în centrul mușchiului interior al coapsei, asigurându-vă că becul nu atinge osul.
Coaceți, fără capac, într-un cuptor preîncălzit la 190°C (375°F) timp de 1 oră și jumătate sau până când termometrul pentru carne înregistrează 84°C (185°F), iar pulpele se mișcă ușor în alveole, ungând ocazional cu sos.