Cremă de smochine și ceapă
Pasta de smochine și ceapă necesită aproximativ 45 de minute de la început până la sfârșit. Această rețetă este pentru 24 de persoane. Acest aperitiv are 43 de calorii , 0 g de proteine și 2 g de grăsimi per porție. Pentru 39 de cenți per porție , această rețetă acoperă 1% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O persoană a preparat această rețetă și ar face-o din nou. Dacă aveți la îndemână zahăr, smochine, ulei de măsline și alte câteva ingrediente, o puteți prepara. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten, fără lactate, lacto-ovo-vegetariană și vegană . Vă este oferită de Allrecipes. Având în vedere toate aspectele, am decis că această rețetă merită un scor de 0% . Acest scor poate fi îmbunătățit. Încercați tarte cu brânză albastră, dulceață de smochine și nuci , brioșe cu smochine și migdale și pizza cu smochine și brânză de capră cu pesto pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Încălziți uleiul de măsline într-o cratiță la foc mediu; amestecați ceapa în uleiul încins. Reduceți focul la mediu-mic, acoperiți cratița și gătiți, amestecând ocazional, până când ceapa se înmoaie și capătă culoarea caramelului, 20-25 de minute.
Încorporați smochinele în ceapă; gătiți și amestecați până când smochinele încep să-și piardă forma și se înmoaie în ceapă, 10-15 minute.
Turnați oțetul balsamic în amestecul de smochine și ceapă; gătiți până când tot lichidul se evaporă, 5 până la 10 minute. Amestecați zahărul, câte o lingură pe rând, în amestecul de smochine și ceapă, până când se obține dulceața dorită.
Se servește cald sau rece.