Sos alb sau sos Bechamel
Sosul alb sau sosul Bechamel este un vegetarian rețetă cu 4 porții. Acest sos are 111 calorii, 3G de proteine, și 8g de grăsime pe porție. Pentru 17 cenți pe porție, această rețetă acoperă 3% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Dacă aveți la îndemână sare, făină, lapte și alte câteva ingrediente, o puteți face. Această rețetă este plăcută de 184 de gurmanzi și bucătari. Este adus la tine de Epicurious. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Cu o lingură scor de 20%, acest fel de mâncare nu este atât de grozav. Rețete similare sunt Sos de bază alb sau B-sos de Chamel, Cum se face b sos de sos de brânză / sos de brânză, și Sos de sos de sos.
Instrucțiuni
Topiți untul într-o cratiță cu fundul greu. Amestecați făina și gătiți, amestecând continuu, până când pasta se gătește și bulează puțin, dar nu o lăsați să se rumenească — aproximativ 2 minute.
Adăugați laptele fierbinte, continuând să amestecați pe măsură ce sosul se îngroașă. Aduceți-l la fierbere.
Adăugați sare și piper după gust, reduceți focul și gătiți, amestecând încă 2 până la 3 minute.
Se ia de pe foc. Pentru a răci acest sos pentru utilizare ulterioară, acoperiți-l cu hârtie de ceară sau turnați o peliculă de lapte peste el pentru a preveni formarea unei piele.
Se amestecă 1/2 cană de brânză Cheddar rasă în ultimele 2 minute de gătit, împreună cu un vârf de piper cayenne.
Cât de fierbinte ar trebui să fie laptele?
Încălziți laptele la foc mic până când încep să se formeze mici bule la margini. Apoi scoateți-l de pe foc.
Retipărit cu permisiunea cărții de bucate Fannie Farmer de Marion Cunningham. 1996 Knopf