Somon Sărat Afumat
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați somonul sărat afumat. Această rețetă servește 6. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten, fără lactate și pescatarian are 386 calorii, 38g de proteine, și 17g de grăsime pe porție. Pentru $4.4 pe portie, această rețetă acoperă 28% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Mergeți la magazin și ridicați boabe de piper, piper, sare și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Pentru a consuma sarea, puteți urma acest fel principal cu Rețetă De Cifre De Afaceri Cu Mere ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 68%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Topituri sarate și afumate, Curcan cu miere și afumat, și Curcan cu saramură de mere și afumat.
Instrucțiuni
Într-o pungă mare de depozitare a alimentelor din plastic resigilabil, amestecați zahărul, sarea, coaja de portocală, ceapa, boabele de piper și 4 căni de apă. Sigilați punga și stoarceți pentru a amesteca până când zahărul și sarea s-au dizolvat.
Puneți somonul într-o pungă de saramură; sigilați punga. Refrigerați cel puțin 3 ore, dar nu mai mult de 4 ore.
Acoperiți bucățile de lemn cu apă; înmuiați cel puțin 30 de minute.
Scurgeți bucățile de lemn. Pregătiți și încălziți fumătorul folosind bucăți de lemn și adăugând apă în tava de apă urmând instrucțiunile producătorilor.
Între timp, scoateți somonul din saramură; aruncați saramura. Ștergeți somonul uscat cu prosoape de hârtie.
Periați ambele părți ale somonului cu ulei.
Așezați somonul, cu pielea în jos.
Se presară cu boia și piper.
Așezați somonul, cu pielea în jos, deasupra grătarului în fumător. Acoperiți și fumați aproximativ 1 oră sau până când somonul se fulgi ușor cu o furculiță. Dacă fumatul se oprește, adăugați bucăți suplimentare de lemn prin ușa laterală a fumătorului.
Așezați somonul, cu pielea în sus, pe folie. Curățați pielea de pește și aruncați-o. Folosiți folie pentru a transforma peștele pe platoul de servire.
Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc sunt alegerile mele de top pentru somon. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay cu un rating de 4,1 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 17 dolari pe sticlă.
![Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay]()
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogat și stratificat, cu note mătăsoase de piersică, nectarină, pere coapte și vanilie.