Salată de rucola cu gorgonzola prăjită
Salata de rucola cu gorgonzola prăjită necesită aproximativ 2 ore și 27 de minute de la început până la sfârșit. O porție conține 303 calorii , 11 g de proteine și 23 g de grăsimi . Această rețetă servește 6 și costă 1,51 USD per porție. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Funcționează bine ca aperitiv. Această rețetă de la Foodnetwork necesită gorgonzola, pesmet, coajă de lămâie și ulei de măsline. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă lacto ovo vegetariană . Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 55% , care este solid. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-a plăcut și Salată asiatică de pere și gorgonzola cu vinaigretă de rodie , Salată crocantă de iarnă cu sos de gorgonzola de arțar și Salată cu mere, gorgonzolan și nuci .
Instrucțiuni
Vezi cum se prepară această rețetă.
Amestecați Gorgonzola într-un robot de bucătărie până devine omogen și cremos, răzuind din când în când părțile laterale ale bolului de lucru. Folosind 1 linguriță rotunjită de brânză pentru fiecare, formați brânză în 18 bile (1 inch). Lucrând în reprize, ungeți biluțele cu oul apoi cu pesmetul. Repetați acoperirea biluțelor în ou și pesmet. Aranjați biluțele pe o tavă mică de copt. Se acoperă și se da la rece până se răcește, cel puțin 2 ore sau peste noapte.
Bateți sucul de lămâie, usturoiul și coaja de lămâie într-un castron mediu pentru a se amesteca. Se amestecă treptat 1/3 cană de ulei. Asezonați dressingul, după gust, cu sare și piper. Pune pansamentul deoparte.
Adăugați suficient ulei într-o cratiță mică și grea pentru a ajunge la 2 inci pe părțile laterale ale tigaii.
Încinge uleiul la foc mediu. În acest moment, scoateți biluțele de Gorgonzola refrigerate din frigider. Lucrând în reprize, adăugați biluțele reci în uleiul încins și prăjiți doar până se rumenesc, aproximativ 20 de secunde. (Este esențial ca biluțele de Gorgonzola să fie reci când intră în ulei, altfel se vor destrăma în ulei. Dacă încep să se încălzească în orice moment, puneți-le înapoi la frigider pentru a se întări.) lingura, transferati bilele prajite pe prosoape de hartie pentru a se scurge.
Aruncă rucola într-un castron mare cu suficient sos pentru a se acoperi. Condimentam salata, dupa gust, cu sare si piper. Pune salata pe farfurii. Acoperiți salatele cu bile fierbinți de Gorgonzola prăjite și serviți imediat.