Pui Normandia
Normandia de pui ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă servește 4 și costă 2,16 USD pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 23g de proteine, 43G de grăsime, și un total de 672 calorii. 946 de persoane au fost impresionate de această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 40 de minute. Vă este adus prin simple rețete. Cap la magazin și ridica sare, mere de gătit, pulpe de pui, și alte câteva lucruri pentru a face astăzi. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 0%. Acest scor este improvizabil. Încercați Pui Normandia, Pui Normandia, și Salată de pui la grătar Normandia pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Presărați sare peste bucățile de pui și lăsați să stea 20 de minute la temperatura camerei în timp ce pregătiți celelalte ingrediente și sotati merele în pasul următor.
Saut felii de mere de tip saut: Preincalziti cuptorul la 375 de grade F (190 de grade C).
Încălziți 2 linguri de unt într-o tigaie mare, rezistentă la cuptor, la foc mediu.
Adăugați feliile de mere și sautați până când devin puțin maronii în jurul marginilor, întorcându-se ocazional.
Presărați feliile de mere cu puțină sare.
Scoateți din tigaie și deoparte pe prosoape de hârtie pentru a se scurge.
Dragați puiul în făină, rumeniți-l în tigaie: Dragați puiul în făină și așezați bucățile în tigaia saut, cu pielea în jos.
Adăugați restul de 2 linguri de unt.
Se prăjesc până devin aurii, aproximativ 3-5 minute la foc mediu până la mediu-mare pe fiecare parte.
Se scoate din tigaie și se lasă deoparte.
Adăugați ceapa și creșteți focul la mediu-mare.
Întindeți feliile de ceapă într-un strat uniform pentru a acoperi tigaia. Pe măsură ce ceapa se gătește, vor elibera umezeală care va ajuta la deglazarea tigaiei bucăților rumenite de la pui.
Se fierb ceapa, amestecand din cand in cand, pana se rumenesc, cam 5-8 minute.
Deglazați tigaia cu coniac:
Adăugați coniacul în tigaie. Folosind o lingură de lemn, răzuiți orice bucăți rumenite rămase de pe fundul tigaiei.
Lăsați coniacul să fiarbă până se reduce cu aproximativ jumătate.
Adăugați cidrul de mere și aduceți-l la fierbere.
Adăugați doar un vârf de sare în cidru.
Așezați puiul pe ceapă și prăjiți-l în cuptor: aranjați pulpele de pui în tigaie, astfel încât pielea să fie orientată în sus și să nu fie scufundată de amestecul de cidru-coniac.
Se introduce la cuptor și se gătește la 375 buc.F (190 buc. c), neacoperit, timp de 30 de minute.
Scoateți tigaia din cuptor. (Atenție la mânerul fierbinte! Îmi place să trec un cub de gheață peste mâner imediat ce scot tigaia, pentru a ajuta la reducerea rapidă a temperaturii mânerului și pentru a preveni o arsură proastă dacă uit că mânerul este fierbinte.)
Scoateți bucățile de pui din tigaie și puneți-le deoparte.
Așezați tigaia înapoi pe un arzător de plită la foc mare.
Adăugați merele și fierbeți sosul la jumătate.
Adăugați smântână, sare, piper: când sosul se reduce până la punctul în care este puțin siropos, adăugați smântâna și reduceți focul. Gustați sare și adăugați câteva dacă este necesar.
Pentru a servi, lingurați câteva mere și ceapă pe farfurie, acoperiți cu sos și o bucată de pui.