Miel cu sos de ananas și mentă
Miel cu sos de ananas și mentă este un fel principal care servește 6. Vă uitați la silueta? Această rețetă fără gluten, fără lactate, paleolitică și primară are 755 de calorii, 25 g de proteine și 64 g de grăsime per porție. Pentru 5,03 USD per porție, această rețetă acoperă 24% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 11 persoane au considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Această rețetă de la Foodnetwork necesită miel, căței de usturoi, ananas și ulei de măsline. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 25 de minute. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 78%, care este solid. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Cotlete de miel la grătar cu salsa de ananas și mentă, Cotlete de miel la grătar cu salsa de ananas și mentă și Cotlete de miel cu sos de mentă.
Instrucțiuni
Vezi cum se prepară această rețetă.
Preîncălziți cuptorul la 375 de grade F.
Tăiați excesul de grăsime de pe rafturile de miel și asezonați, după gust, cu sare și piper.
Încinge 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare rezistentă la cuptor la foc mediu-înalt și pune rafturile în tigaia fierbinte, cu partea grasă în sus. Se prăjește până se rumenește, apoi se răstoarnă și se prăjește pe partea grasă până se rumenește. Ridicați rafturile în tigaie, încrucișând oasele cu partea grasă în afară.
Pune tava la cuptor pentru a se prăji până când temperatura internă atinge 130 de grade F pe un termometru cu citire instantanee, aproximativ 15 până la 20 de minute.
Scoateți tava din cuptor și lăsați mielul să se odihnească pe o masă de tăiat cel puțin 5 minute. Tăiați în cotlete simple sau duble (2 oase de coastă).
Pentru a face sosul, tocați mărunt ananasul, rezervând orice suc care se eliberează (ar trebui să semene cu ananasul zdrobit din conserva).
Se încălzește restul de 1 lingură de ulei de măsline într-o cratiță la foc mediu.
Adăugați usturoiul și gătiți până se înmoaie, 2 până la 3 minute.
Adăugați ananasul și sucul acestuia, pachetul de mentă și apă în cratiță și fierbeți la foc mic până când ananasul se descompune și lichidul s-a îngroșat, aproximativ 40 până la 45 de minute.
Scoateți pachetul de mentă și aruncați-l; se amestecă menta tocată în sos și se transferă într-un bol de servire.
Serviți cotletele de miel pe un platou acoperit cu sos de ananas mentă pus deasupra.