Jeleu de mere de mure
Blackberry Apple Jelly durează aproximativ 50 de minute de la început până la sfârșit. Această rețetă servește 72. Acest condiment are 174 de calorii , 1 g de proteine și 0 g de grăsime per porție. Pentru 72 de cenți per porție , această rețetă acoperă 3% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Mergeți la magazin și cumpărați suc de mere îmbuteliat, zahăr, pectină lichidă de fructe și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Această rețetă de la Taste of Home are 1 fani. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten, fără lactate, lacto ovo vegetariană și vegană . În general, această rețetă câștigă un scor nu atât de uimitor de 27% . Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Jeleu Aspic , Smoothie cu unt de arahide și jeleu și Jeleu de piper Jalapeño de pere .
Instrucțiuni
Într-un cuptor olandez, aduceți murele și apă la fiert. Reduceți căldura; se fierbe timp de 5 minute. Tapetați o strecurătoare cu patru straturi de pânză de brânză și puneți-le peste un castron.
Puneți amestecul de fructe de pădure în strecurătoare; acoperiți cu marginile de pânză de brânză.
Lăsați să stea timp de 30 de minute sau până se strecoară, rezervând sucul și aruncând pulpa.
Îndepărtați și aruncați tulpinile și capetele florilor de pe mere (nu tăiați sau tăiați miez); tăiate în bucăți mici.
Pune la cuptorul olandez; adăugați doar suficientă apă pentru a acoperi. Se aduce la fierbere. Reduceți căldura; fierbeți timp de 20 de minute sau până când merele sunt fragede. Se strecoară printr-o strecurătoare căptușită cu pânză de brânză, rezervând sucul și aruncând pulpa.
Măsurați sucul de mure și mere rezervate; se intoarce la tigaie. Dacă este necesar, adăugați apă sau suc de mere îmbuteliat până la 4 căni. Se amestecă sucul de lămâie, apoi zahărul. Aduceți la fierbere complet, amestecând constant. Se amestecă pectina; reveniți la fierbere completă. Se fierbe 1 minut, amestecand continuu.
Se ia de pe foc; îndepărtați spuma. Puneți cu grijă amestecul fierbinte în borcane fierbinți sterilizate de jumătate de litru, lăsând 1/4 inch. spațiu de cap. Ștergeți jantele și reglați capacele. Procesați timp de 5 minute într-o cutie cu apă clocotită.