Gratin De Cartofi-Fenicul
Gratinul de cartofi-fenicul este un fără gluten rețetă cu 10 porții. Acest fel de mâncare are 384 calorii, 10g de proteine, și 29G de grăsime per portie. Pentru $1.42 pe portie, această rețetă acoperă 11% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Dacă aveți la îndemână ardei, bulbi de fenicul, ceapă și alte câteva ingrediente, îl puteți face. 29 de persoane au făcut această rețetă și ar face din nou. Acesta este adus la tine de Foodnetwork. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore și 15 minute. Cu o lingură scor de 41%, acest fel de mâncare este solid. Rețete similare includ Gratin de fenicul și cartofi, Gratin de cartofi și fenicul, și Gratin de fenicul și cartofi.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 350 de grade F.
Ungeți interiorul unui vas de copt de 10 pe 15 pe 2 inci (10 căni).
Scoateți tulpinile din fenicul și tăiați bulbii pe jumătate pe lungime.
Îndepărtați miezurile și tăiați subțire becurile în cruce, făcând aproximativ 4 căni de fenicul feliat.
Sotati fenicul si ceapa in uleiul de masline si untul la foc mediu-mic timp de 15 minute, pana cand se inmoaie.
Cojiți cartofii, apoi feliați-i subțire cu mâna sau cu o mandolină.
Amestecați cartofii feliați într-un bol mare cu 2 căni de smântână, 2 căni de Gruyre, sare și piper.
Adăugați feniculul sotat și ceapa și amestecați bine.
Se toarnă cartofii în vasul de copt. Apăsați în jos pentru a netezi cartofii.
Combinați restul de 2 linguri de smântână și 1/2 cană de Gruyre și presărați deasupra.
Coaceți timp de 1 1/2 ore, până când cartofii sunt foarte fragede și partea de sus este rumenit și Bulbuc. Se lasă să se stabilească timp de 10 minute și se servește.