Dulceata de prune
Dulceata de prune ar putea fi doar rețeta fără gluten și lacto ovo vegetariană pe care ați căutat-o. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 0 g de proteine , 0 g de grăsimi și un total de 79 de calorii . Această rețetă servește 80 și costă 11 cenți per porție. Funcționează bine ca un condiment ieftin. 219 de persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. Un amestec de zahăr, pectină pudră de fructe, apă și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. Vă este adus de Allrecipes. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore și 50 de minute . Luând în considerare toate lucrurile, am decis că această rețetă merită un scor de 0% . Acest scor este foarte rău (dar încă se poate repara). Rețete similare includ prăjitură cu prune cu migdale cu cremă frage , prăjitură cu prune cu zahăr albastru și prăjitură cu prune proaspete .
Instrucțiuni
Puneți prunele și apa într-o oală mare și aduceți la fierbere. Reduceți focul la mediu-mic, acoperiți și fierbeți timp de 5 minute. Se amestecă zahărul și se adaugă untul pentru a reduce spuma, dacă este necesar. Aduceți amestecul la fierbere completă, la foc mare, amestecând constant, apoi amestecați rapid pectina. Readuceți gemul la fierbere complet și fierbeți timp de 1 minut, amestecând constant.
Se ia de pe foc, se indeparteaza si se arunca orice spuma.
Sterilizați borcanele și capacele în apă clocotită timp de cel puțin 5 minute. Ambalați dulceața de prune în borcanele fierbinți, sterilizate, umplând borcanele până la 1/8 inch de vârf. Treceți un cuțit sau o spatulă subțire în jurul interiorului borcanelor după ce acestea au fost umplute pentru a elimina orice bule de aer. Ștergeți marginile borcanelor cu un prosop de hârtie umed pentru a îndepărta orice reziduuri alimentare. Acoperiți cu capace și înșurubați inele.
Puneți un suport în fundul unui vas mare și umpleți până la jumătate cu apă. Se aduce la fierbere la foc mare, apoi se coboară cu grijă borcanele în oală folosind un suport. Lăsați un spațiu de 2 inci între borcane.
Turnați mai multă apă clocotită, dacă este necesar, până când nivelul apei este la cel puțin 1 inch deasupra vârfului borcanelor. Aduceți apa la fierbere complet, acoperiți oala și procesați timp de 10 minute.
Scoateți borcanele din oală și puneți-le pe o suprafață acoperită cu pânză sau lemn, la câțiva centimetri distanță, până se răcește. Odată ce se răcește, apăsați partea superioară a fiecărui capac cu un deget, asigurându-vă că sigiliul este strâns (capacul nu se mișcă deloc în sus sau în jos). A se păstra într-o zonă răcoroasă, întunecată. Dați borcanele deschise la frigider până la 3 săptămâni.