Curcan prăjit cu portocale și tarhon
Dacă aveți despre 4 ore și 25 de minute pentru a petrece în bucătărie, Orange & tarhon friptură de curcan ar putea fi un spectaculos fără gluten și primar rețetă pentru a încerca. Acest fel principal are 751 calorii, 97G de proteine, și 35g de grăsime pe porție. Această rețetă servește 8. Pentru $2.22 pe portie, această rețetă acoperă 37% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Dacă aveți la îndemână vin, căței de usturoi, portocale și alte câteva ingrediente, îl puteți face. 12 persoane au fost impresionate de această rețetă. Este perfect pentru Ziua Recunostintei. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 86%, ceea ce este extraordinar. Încercați Bay & orange friptură de curcan, Rosemary-Orange Friptură De Curcan, și Friptură De Curcan Cu Salvie Și Sos De Portocale pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 180C / 160C ventilator / gaz
Tapetați o formă de prăjire cu o lungime foarte generoasă de folie cu grosime dublă. Se cântărește curcanul pentru a calcula timpul de gătire, permițând 40 de minute pe kg pentru primii 4 kg, apoi 50 de minute pentru fiecare kg peste greutatea respectivă (un curcan de această dimensiune ar trebui să dureze 3-4 ore).
Puneți untul într-un castron și radeți fin coaja din portocală deasupra.
Adăugați tarhonul tocat, usturoiul și condimentele și amestecați bine. Puteți face acest lucru cu 3 zile înainte.
Împingeți ușor degetele sub pielea curcanului, începând de la capătul gâtului păsării, ușurând pielea departe de sân și de vârful tobelor. Acum întindeți untul aromat sub piele, având grijă să nu-l rupeți. Nu veți putea ajunge până la tobe, dar puteți ușura untul netezindu-l prin piele. Pătrundeți portocala și introduceți-o în cavitatea curcanului cu ceapa și buchetul de tarhon (pas cu pas). Puteți face acest lucru cu o seară înainte.
Condimentați curcanul cu sare și piper, apoi ridicați-l pe forma de prăjire căptușită cu folie.
Se toarnă vinul în cavitatea curcanului, apoi se ridică părțile laterale ale foliei și se acoperă partea superioară a păsării cu un strat de folie. Prăjiți în funcție de timpul calculat.
Cu treizeci de minute înainte de sfârșitul timpului de gătit, scoateți folia din vârful curcanului și adăugați cartofii la cuptor.
Pentru a testa dacă curcanul este gătit, străpungeți cea mai grasă parte a coapsei cu o frigăruie sucurile care se epuizează ar trebui să fie clare, nu Roz. Dacă sunt roz, continuați să prăjiți, verificând la intervale de 10 minute.
Scoateți curcanul, transferați-l într-un platou cald de servire și lăsați-l să se odihnească, acoperit lejer cu folie, timp de 30-40 de minute înainte de a sculpta. Între timp, întoarceți cuptorul la 200C/180C ventilator/gaz 6 și gătiți cartofii încă 30 de minute, cu umplutura și cârnații.
Serviți curcanul decorat cu ierburi.