Vinete prajite cu ulei de masline cu lamaie
Ai nevoie de o garnitură fără gluten, fără lactate, paleolitică și lacto ovo vegetariană? Vinete prăjite cu ulei de măsline cu lămâie ar putea fi o rețetă extraordinară de încercat. Această rețetă servește 4 și costă 56 de cenți per porție. O porție conține 123 de calorii, 1 g de proteine și 11 g de grăsimi. Această rețetă de la Allrecipes necesită vinete, ulei de măsline extravirgin, suc de lămâie și sare și piper. 474 de persoane au considerat că această rețetă este aromată și satisfăcătoare. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 40 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis că această rețetă merită un scor de 62%. Acest scor este bun. Rețete similare includ cartofi prăjiți cu ulei de măsline cu lămâie, cartofi prăjiți cu ulei de măsline cu lămâie și salată de sparanghel prăjită cu pecorino, lămâie și ulei de măsline.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 400 de grade F (200 de grade C). Tapetați o foaie de copt cu hârtie de copt sau ungeți ușor.
Tăiați vinetele în jumătate pe lungime, apoi tăiați fiecare jumătate în sferturi pe lungime.
Tăiați fiecare în jumătate pentru a face două sferturi mai scurte.
Pune vinetele pe tava de copt cu pielea în jos.
Ungeți fiecare bucată cu ulei de măsline și asezonați cu sare și piper.
Se prăjește în cuptorul preîncălzit până se înmoaie și devine maro auriu, 25 până la 30 de minute.
Scoateți din cuptor și stropiți cu suc de lămâie.