Vinete marinate cu menta
Vinetele marinate cu mentă ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 2G de proteine, 36g de grăsime, și un total de 373 calorii. Pentru $1.24 pe portie, această rețetă acoperă 8% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 4. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Un amestec de vinete, mentă, cățel de usturoi și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegan dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 42%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Vinete Marinate Cu Capere Și Menta, Vinete marinate cu capere și menta, și Vinete Marinate.
Instrucțiuni
Aruncați vinetele cu 1 linguriță de sare într-o strecurătoare așezată peste un castron, apoi lăsați să se scurgă 30 de minute. Clătiți vinetele, apoi scurgeți, apăsând ușor pe vinete pentru a extrage orice exces de lichid. Se usucă.
Bateți împreună oțetul, zahărul și restul de 1/4 linguriță de sare într-un castron mic până când zahărul este dizolvat. Se amestecă usturoiul și menta.
Încălziți uleiul într-o tigaie antiaderentă de 12 inci la foc moderat până când este fierbinte, dar nu fumează, apoi prăjiți vinetele, aproximativ 8 felii la un moment dat, până când sunt fierte și aurii palide, aproximativ 1 minut pe fiecare parte.
Transferați vinetele ca prăjite pe prosoape de hârtie pentru a le scurge, apoi transferați într-un vas mare de mică adâncime, suprapunându-se ușor felii. Puneți o parte din amestecul de mentă de oțet peste fiecare lot. Marinați vinetele, acoperite și răcite, cel puțin 8 ore.
Vinetele pot fi marinate până la 24 de ore.