Tort Rustic cu ulei de măsline cu sirop de miere
Tortul Rustic cu ulei de măsline cu sirop de miere ar putea fi doar desertul pe care îl căutați. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 7g de proteine, 30g de grăsime, și un total de 575 calorii. Această rețetă vegetariană servește 8 și costă $1.33 pe portie. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore. Mergeți la magazin și ridicați ulei de măsline, sare kosher, miere și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 26%. Acest scor nu este atât de super. Încercați Ulei de măsline pui Poșat și ridichi cu Pesto de citrice, Karithopita (tort grecesc cu nuci și ulei de măsline cu sirop de portocale), și Tort de Couscous cu ulei de măsline cu CR Aproxumme FRA și sirop de curmale pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 375 km. F. Pulverizați tava de tort cu spray de ulei vegetal.
Tăiați o rundă de hârtie pergament de 9 inci și așezați-o în fundul tigaiei, apoi pulverizați hârtia. Făinați tigaia, scuturând excesul. Puneți tigaia de tort deoparte.
Într-un castron sau pe o foaie de pergament, cernem împreună făina, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Se amestecă sarea. Puneți ingredientele uscate deoparte.
Într-un castron mic, combinați laptele, Grand Marnier, sucul de portocale și coaja de lămâie. Puneți ingredientele umede deoparte.
Puneți ouăle și zahărul într-un castron mare și bateți cu mâna cu un tel cu balon până când sunt bine combinate și netede.
Puneți mai întâi uleiul de măsline într-o ceașcă de măsurare a lichidului Pyrex pentru a ușura turnarea. De asemenea, puteți face un leagăn cu un prosop de bucătărie pentru a vă menține vasul constant în timp ce bateți.)
După ce ați emulsionat uleiul în amestecul de ouă, începeți să adăugați ingredientele uscate în 3 adaosuri, alternând cu ingredientele umede în 2 adaosuri, începând și terminând cu uscate. Pe măsură ce faceți fiecare adăugare de ingrediente uscate și umede, bateți cu mâna doar până când aluatul este neted, fără a bate prea mult, înainte de a adăuga următorul. Răsturnați vasul după cum este necesar.
Se toarnă aluatul în tigaia pregătită. Dați cratiței câteva robinete pe tejghea pentru a așeza orice bule de aer din aluat.
Coaceți tortul până se rumenesc adânc, ușor cupolat și, eventual, crăpat deasupra, aproximativ 70 de minute. O frigăruie ar trebui să iasă curată din aluat, dar cu câteva firimituri umede.
Scoateți tigaia din cuptor și lăsați să se răcească pe o grătar timp de aproximativ 15 minute. Pentru a se desface, rulați un cuțit mic în jurul marginilor tortului.
Așezați un carton de tort sau o farfurie peste tigaia de tort și inversați tigaia. Tortul ar trebui să alunece chiar pe carton. Desprindeți cercul de pergament (din ceea ce era partea de jos a tortului) și inversați din nou.
Scoateți placa superioară și tortul va fi cu partea dreaptă în sus. Lăsați tortul să se răcească pe grătar până când este doar ușor cald sau la temperatura camerei înainte de feliere.
Între timp, în timp ce tortul se coace, faceți siropul.
Combinați mierea, zahărul, apa, cuișoarele și coaja de citrice într-o cratiță mică la foc mediu-mare. Aduceți la foc mic, amestecând pentru a dizolva zahărul și ajustând căldura după cum este necesar pentru a menține lichidul la foc mic. Se fierbe la foc mic până se reduce cu aproape jumătate și la fel de gros ca un sirop ușor, 10 până la 12 minute. (Ar trebui să aveți puțin mai mult de 3/4 cană de sirop.)
Scoateți tigaia de pe foc și turnați siropul într-un recipient pentru a se răci la temperatura camerei.
Scoateți cuișorul și coaja din sirop și aruncați.
Pentru a servi, feliați tortul și puneți feliile pe farfurii.
Stropiți fiecare felie generos cu sirop de miere.