Tort De Whisky Irlandez Cu Ciocolată Dulce-Amăruie
Bittersweet Chocolate Irish Whiskey Cake ar putea fi doar Europene rețeta pe care o căutați. O porție conține 385 calorii, 5g de proteine, și 27G de grăsime. Pentru $1.84 pe portie, veți obține un desert care servește 10. Dacă aveți la îndemână unt, sare de mare, whisky irlandez și alte câteva ingrediente, îl puteți face. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Ziua Sf. patrick va fi și mai special cu această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 19%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare includ Tort de ciocolată Mocha cu whisky irlandez, Tort de mere irlandez cu sos de caramel de whisky irlandez, și Tort 'Irish Coffee' cu whisky irlandez.
Instrucțiuni
Poziționați raftul în centrul cuptorului și preîncălziți-l la 350 F. Unt și făină tigaie cu formă de arc cu diametrul de 8 inci.
Se fierbe 1/2 cană de whisky într-o cratiță mică până se reduce la 1/4 cană, aproximativ 2 minute.
Combinați ciocolata dulce-amăruie, amestecul de pudră espresso și 1/4 cană de whisky fiert într-un castron mic de metal.
Așezați vasul peste cratița cu apă clocotită; se amestecă până când amestecul este neted.
Scoateți vasul de peste apă. Se macină fin migdalele cu 2 linguri de făină în procesor.
Folosind mixerul electric, bateți 1/2 cană de unt și 6 linguri de zahăr vanilat într-un castron mediu până devine pufos. Bateți în gălbenușuri de ou 1 la un moment dat, apoi sare de mare. Îndoiți amestecul de ciocolată, apoi amestecul de migdale măcinate. Folosind bătăi curate și uscate, bateți albușurile într-un alt bol până se formează vârfuri moi. Adăugați treptat 1 lingură de zahăr vanilat, bătând până se formează vârfuri tari. Îndoiți albușurile în aluat alternativ cu restul de 4 linguri de făină în 3 adaosuri.
Transferați aluatul în tigaia pregătită.
Coaceți tortul până când testerul introdus în centru iese curat, aproximativ 40 de minute. Se răcește în tigaie pe raft 30 de minute.
Îndepărtați părțile laterale ale tigaiei și răciți complet tortul.
Combinați ciocolata semidulce și restul de 2 linguri de whisky într-un castron mic de metal.
Așezați vasul peste cratița cu apă clocotită și amestecați până se omogenizează.
Scoateți vasul de peste apă.
Adăugați restul de 1/4 cană de unt în amestecul de ciocolată, câte 1 bucată mică, amestecând până când fiecare bucată este topită înainte de a adăuga următoarea.
Așezați vasul peste vasul mai mare cu apă cu gheață. Folosind mixerul electric, bateți glazura până se îngroașă până la consistența tartinabilă, aproximativ 1 minut.
Întindeți glazura deasupra și părțile laterale ale tortului. Do AHEAD poate fi făcut cu 8 ore înainte. Acoperiți cu cupola de tort și lăsați să stea la temperatura camerei.