Tort de cafea împletit cu umplutură de mere-ghimbir
Tortul de cafea împletit cu umplutură de mere-ghimbir este un vegetarian mâncare de dimineață. Această rețetă servește 8 și costă 65 de cenți pe porție. O porție conține 371 calorii, 6g de proteine, și 6g de grăsime. Această rețetă de la Chow are 1 fani. Dacă aveți la îndemână scorțișoară măcinată, ghimbir cristalizat, zahăr granulat și alte câteva ingrediente, o puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 2 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 24%. Acest scor nu este atât de excelent. Încercați Tort De Cafea Cu Curmale Împletite, Tort de cafea Streusel cu mere și ghimbir, și Tort De Cafea Cu Smântână Cu Umplutură De Pecan Prăjită pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Pentru aluat: se acoperă un castron mare cu unt și se lasă deoparte.
Așezați laptele și apa într-un vas mic rezistent la căldură sau într-o cană de măsurare și încălziți-l în cuptorul cu microunde până când amestecul ajunge la 100 de metri până la 115 de metri pătrați (acest lucru se poate face și într-o cratiță mică pe plită la foc mic).
Transferați amestecul în vasul unui mixer de suport și presărați drojdia deasupra. Se lasă deoparte până se spumează, aproximativ 5 până la 10 minute.
Adăugați ouăle, zahărul și sarea în amestecul de drojdie și bateți până se combină uniform.
Adăugați făina și atașați vasul la un mixer de suport prevăzut cu un cârlig de aluat.
Se amestecă la viteză mică până când făina este încorporată și aluatul se adună, aproximativ 1 minut.Măriți viteza la mediu mare și adăugați untul măsurat câte 1 bucată, lăsând fiecare bucată să se încorporeze complet înainte de a adăuga următoarea. Continuați să amestecați până când untul este complet încorporat și aluatul este neted și se îndepărtează de părțile laterale ale bolului (aluatul va fi moale și ușor lipicios), aproximativ 10 minute în total.
Transferați aluatul în vasul pregătit și întoarceți-l pentru a acoperi cu untul. Acoperiți bine vasul cu folie de plastic, puneți-l la frigider și lăsați aluatul să crească peste noapte sau până la 18 ore. Între timp, faceți umplutura. (Dacă coaceți tortul în aceeași zi, acoperiți bine vasul cu folie de plastic și lăsați-l într-un loc cald până când aluatul își dublează dimensiunea, aproximativ 90 de minute. Puneți aluatul în jos, acoperiți din nou cu folie de plastic, reveniți la locul cald și lăsați să crească din nou până se dublează, cu aproximativ 45 până la 60 de minute în plus.) Pentru umplutură: curățați, miez și tăiați merele în zaruri mici.
Încălziți untul într-o tigaie mare la foc mediu până la spumare.
Adăugați merele, zahărul, scorțișoara și sarea și gătiți, amestecând ocazional, până când zahărul se dizolvă și amestecul începe să baloneze, aproximativ 5 minute. Reduceți focul la mediu scăzut și fierbeți, amestecând ocazional, până când merele sunt fierte, dar încă ferme, cu aproximativ 5 minute mai mult. Între timp, puneți o strecurătoare cu plasă fină peste un vas mediu rezistent la căldură.
Scoateți tigaia de pe foc.
Se toarnă amestecul de mere în strecurătoare și se amestecă ușor până rămân doar bucăți de mere.
Transferați bucățile de mere într-un castron mediu și amestecați ghimbirul; păstrați lichidul pentru o altă utilizare.
Tăiați o bucată de hârtie pergament de 11 pe 14 inci și așezați-o lângă suprafața de lucru.Făinați ușor suprafața de lucru și un sucitor.
Așezați aluatul pe suprafața de lucru și rotiți-l într-un dreptunghi de 8 pe 12 inci. Trageți-l peste sucitor, transferați-l pe hârtia pergament și poziționați-l cu unul dintre capetele mai scurte ale dreptunghiului cel mai apropiat de dvs. Dacă este necesar, întindeți ușor aluatul înapoi într-un dreptunghi.Întindeți uniform umplutura de mere pe lungime în centrul aluatului, lăsând aproximativ o margine de 1/2 inch în partea de sus și de jos și aproximativ o margine de 3 inci pe fiecare parte. Folosind o perie de patiserie, periați ușor o margine de 1 inch pe marginile din stânga și din dreapta ale aluatului cu 2 lingurițe de lapte (nu le veți folosi pe toate; rezervați restul pentru mai târziu). Folosind foarfece de bucătărie, un tăietor de pizza sau un cuțit ascuțit, faceți 7 tăieturi orizontale de 2 inci prin aluatul din partea stângă și dreaptă a umpluturii la aproximativ 1 1/2 inci distanță (ar trebui să aveți 8 clape pe fiecare parte). Îndoiți clapeta din stânga sus peste umplutura de mere, asigurându-vă că trageți clapeta Complet peste umplutură. Îndoiți clapeta din dreapta sus pentru a acoperi complet clapeta din stânga. Ciupiți cusăturile inferioare împreună acolo unde se ating clapele și trageți colțul din stânga jos al clapetei drepte dedesubt. Lucrând de sus în jos, repetați cu clapele rămase, lăsând aproximativ un spațiu de 1/2 inch de umplutură expusă între fiecare rând pliat. Pentru clapele inferioare, pliați clapeta stângă peste umplutură, pliați clapeta dreaptă peste stânga și trageți colțul din stânga sus dedesubt.
Transferați aluatul împletit împreună cu hârtia pergament pe o foaie de copt. Acoperiți complet cu folie de plastic și lăsați să crească într-un loc cald până se umflă și aproape se dublează, aproximativ 2 ore. (Dacă aluatul a fost făcut în aceeași zi, va dura doar aproximativ 30 de minute pentru a crește.)
Încălziți cuptorul la 350 F și aranjați un suport în mijloc.
Ungeți partea superioară a aluatului împletit cu ceea ce a mai rămas din cele 2 lingurițe de lapte.
Coaceți tortul de cafea până când este maro auriu și umflat și un termometru cu citire instantanee introdus în centru citește 190 km f, aproximativ 20 de minute.
Transferați tortul și hârtia pergament într-o grătar și lăsați să se răcească timp de 20 de minute. Între timp, faceți glazura.
Bateți zahărul pudră, restul de 2 linguri de lapte și vanilia într-un castron mediu până când este neted și vâscos; pus deoparte. (Dacă glazura este prea groasă, amestecați lapte suplimentar, câte 1 linguriță, până când atinge consistența dorită.) Pune deoparte.Folosind o furculiță sau un tel, stropiți glazura peste tort, mișcându-vă rapid înainte și înapoi deasupra.
Lasă tortul să se răcească încă cel puțin 10 minute. Pentru a servi, glisați o spatulă mare și plată sub tort, transferați-o pe o tăietură sau pe un platou de servire și folosiți un cuțit zimțat pentru a tăia.