Tocană irakiană de miel și vinete cu Pitas
Tocană irakiană de miel și vinete cu Pitas este o fără lactate rețetă cu 4 porții. Pentru $6.03 pe portie, această rețetă acoperă 48% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 960 calorii, 67g de proteine, și 24g de grăsime. Funcționează bine ca fel principal. Mergeți la magazin și ridicați ceapă, garam masala, ardei iute și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru Toamna. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 3 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 82%. Acest scor este spectaculos. Încercați Pitas de miel mărunțit cu vinete prăjite, Lis' an el Qa ' thi - limba judecătorilor (vinete umplute irakiene), și Michael Natkin pentru Sabich (Sandwich de vinete irakian-evreu) pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Într-un castron, dizolvați 2 lingurițe de sare în 1 litru de apă.
Adăugați vinetele, acoperiți cu o farfurie mică pentru a menține feliile scufundate și lăsați la macerat 30 de minute.
Între timp, într-o caserolă mare din fontă emailată, încălziți 2 linguri de ulei. Condimentați mielul cu sare și piper și gătiți la foc mare, întorcând o dată, până se rumenesc bine, aproximativ 5 minute pe fiecare parte.
Adăugați ceapa și gătiți la foc moderat, amestecând, până se înmoaie, 10 minute.
Adăugați 3 litri de apă, melasa de rodie, mazărea despicată, ardeii iute uscați, baharat și coriandru și aduceți la fierbere. Reduceți focul la minim și fierbeți timp de 45 de minute, degresând și amestecând de câteva ori.
Scurgeți vinetele și uscați-le. Într-o tigaie mare antiaderentă, încălziți 11/2 linguri de ulei.
Adăugați o treime din vinete și gătiți la foc moderat până se rumenesc, 3 minute pe fiecare parte; transferați pe prosoape de hârtie pentru a se scurge. Rumeniti vinetele ramase in cele 3 linguri de ulei.
Adăugați vinetele la miel și fierbeți la foc mic, amestecând, până când mielul este fraged, 45 de minute.
Transferați mielul pe o foaie de copt cu margini.
Scoateți carnea din oase și tăiați-o în bucăți de 1 inch. Fierbeți tocanita la foc mare, degresând, până când lichidul s-a redus la 3 căni, aproximativ 40 de minute.
Întoarceți mielul în tocană și condimentați cu sare și piper. Împărțiți pita în 4 boluri. Puneți tocanita deasupra și serviți.