Tocană de ierburi verzi și fasole de rinichi (Ghormeh Sabzi) din ' noua bucătărie Persană

Tocană de fasole verde și fasole (Ghormeh Sabzi) din 'noua bucătărie Persană ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 13g de proteine, 36g de grăsime, și un total de 434 calorii. Această rețetă fără gluten, fără lactate și vegetariană servește 4 și costă $2.37 pe portie. Câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 83 ar spune că a lovit locul. Toamna va fi și mai special cu această rețetă. Un amestec de spanac, ulei de măsline, suc de lămâie și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Pentru a folosi turmericul măcinat, puteți urma acest fel principal cu Tort De Lămâie Umplut Cu Cireșe ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 24 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 97%. Acest scor este remarcabil. Rețete similare includ Tocană Persană-Gormeh Sabzi, Fasole de rinichi și tocană de cartofi dulci, și Tocană de fasole nigeriană cu sos de arahide.
Instrucțiuni
Scurgeți tofu-ul și tăiați-l în plăci groase de 1 inch. Congelați până se solidifică, aproximativ 6 ore, apoi dezghețați la frigider peste noapte. Strângeți feliile de tofu pentru a îndepărta excesul de apă.
Preîncălziți cuptorul la 375 F. tapetați o foaie de copt cu un covor antiaderent.
Într-un castron mediu, amestecați împreună 2 linguri de ulei de struguri, 1 linguriță de sare, câteva măcinări de piper și turmeric.
Adăugați tofu și aruncați pentru a-l acoperi în condiment.
Întindeți tofu pe foaia de copt și coaceți timp de 50 de minute, răsturnând plăcile o dată la jumătate. Tofu ar trebui să fie auriu și elastic.
Se lasă să se răcească și se taie cubulețe.
În timp ce tofu se coace, caramelizează ceapa.
Încălziți o tigaie mare și adâncă la foc mediu-mare și adăugați restul de 3 linguri de ulei de semințe de struguri, urmate de ceapă. Se rumenește ceapa timp de 10 minute, până începe să se întunece, apoi se gătește încet la foc mic timp de aproximativ 30 de minute, până devine maro închis și aproximativ jumătate din volumul inițial.
Adăugați usturoiul, fasolea, tofu și bulionul și aduceți la fierbere; apoi reduceți focul și fierbeți, parțial acoperit, timp de 30 de minute.
Adăugați spanacul în pumni mari, adăugând mai multe pe măsură ce fiecare lot se ofilește, apoi amestecați ierburile și scallions. Pătrundeți limele și adăugați-le în tocană împreună cu apa lor de înmuiere. Se fierbe timp de 20 de minute. Ierburile ar trebui să fie fragede, dar totuși verzi strălucitoare. Se amestecă sucul de lămâie și se condimentează cu sare și piper. Opriți focul și lăsați tocanita să se odihnească timp de 15 minute.
Stropiți cu ulei de măsline extravirgin și serviți.
Încălziți o tigaie mare și adâncă la foc mediu-mare și adăugați 1 lingură de ulei de semințe de struguri în tigaie. Sare ușor 2 kilograme piept și picioare de pui fără piele.
Adăugați puiul în tigaie și căutați timp de 6 până la 7 minute pe fiecare parte, până se rumenesc bine, apoi transferați pe o farfurie.
Adăugați puiul în tocană împreună cu fasolea