Tiramisu
Tiramisu durează aproximativ 15 minute de la început până la sfârșit. O porție conține 552 de calorii , 11 g de proteine și 33 g de grăsimi . Această rețetă servește 8. Pentru 1,26 USD per porție , această rețetă acoperă 9% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Funcționează bine ca desert mediteranean. Vă este adus de Foodnetwork. Un amestec de ciocolată amăruie, rom, rom și o mână de alte ingrediente este tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. Luând în considerare toate lucrurile, am decis că această rețetă merită un scor de 34% . Acest scor este destul de prost. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum budinca de pâine cu Tiramisu , Tiramisu 5 minute și Tiramisu Amaretto .
Instrucțiuni
Bateți gălbenușurile și zahărul în vasul unui mixer electric prevăzut cu accesoriul pentru tel, la viteză mare, timp de aproximativ 5 minute, sau până când este foarte gros și galben deschis. Reduceți viteza la medie și adăugați 1/4 de cană de rom, 1/4 de ceașcă de espresso și mascarpone.
Bateți până la omogenizare.
Combinați restul de 1/4 de cană de rom și 1 1/4 de ceașcă de espresso într-un castron puțin adânc. Înmuiați o parte a fiecărui deget în amestecul de espresso/rom și tapetați fundul unui vas de 9 pe 12 pe 2 inchi.
Deasupra se toarnă jumătate din amestecul de smântână espresso. Înmuiați o parte din degetele rămase în amestecul de espresso/rom și puneți-le într-un al doilea strat în vas.
Deasupra se toarnă restul de crema espresso. Se netezește partea superioară și se acoperă cu folie de plastic. Dați la frigider peste noapte.
Inainte de servire, stropiti blatul cu ciocolata ras si pudrati usor cu zahar de cofetarie, daca doriti.
Food Network Kitchens sugerează prudență în consumul de ouă crude și ușor gătite din cauza riscului ușor de Salmonella sau alte boli transmise de alimente. Pentru a reduce acest risc, vă recomandăm să utilizați numai ouă proaspete, refrigerate corespunzător, curate, de gradul A sau AA, cu coaja intactă și să evitați contactul dintre gălbenușuri sau albușuri și coajă.
Note: Pentru a face espresso pentru această rețetă în aparatul de cafea electric cu picurare, folosiți suficientă apă pentru 4 căni de cafea plus 1/3 ceașcă de espresso măcinat.
Puteți găsi savoiardi și mascarpone într-un magazin de specialitate italian.