Tarte Tatin cu pere si nuci
Tarte Tatin cu pere si nuci este un desert care serveste 1. Iti urmaresti silueta? Această rețetă lacto ovo vegetariană are 4485 de calorii, 49 g de proteine și 273 g de grăsime per porție. Pentru 12,03 USD per porție, această rețetă acoperă 61% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Allrecipes are 10 fani. Un amestec de sare, apă, zahăr și o mână de alte ingrediente este tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore și 5 minute. Luând în considerare toate lucrurile, am decis că această rețetă merită un scor de 89%. Acest scor este super. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Pear Tarte Tatin, Pear Tarte Tatin și Pear Tarte Tatin.
Instrucțiuni
Încinge cuptorul la 375 de grade F. Se amestecă scorțișoara și 2 linguri de zahăr într-un castron mic.
Puneți jumătățile de pere într-un castron mare.
Adăugați sucul de lămâie și amestecați pentru a se acoperi.
Adăugați scorțișoara-zahăr și amestecați pentru a se acoperi.
Desfaceți foaia de aluat pe o suprafață ușor făinată. Răsturnează o tigaie grea de 10 inci, care poate fi folosită pentru cuptor, peste foaia de patiserie. Folosind tigaia ca șablon, tăiați excesul de aluat pentru a forma un cerc aspru. Înțepați bine cercul de patiserie cu o furculiță.
Așezați cercul de aluat pe o farfurie și puneți-l la frigider.
Încălziți tigaia grea de 10 inci, care se poate folosi în cuptor, la foc mediu-înalt.
Turnați apa în centrul tigaii.
Se toarnă zahărul rămas peste apă. Gatiti timp de 7 minute sau pana cand zaharul capata o culoare chihlimbar. Nu amestecați.
Scoateți tigaia de pe foc.
Adăugați sarea și untul. Înclinați cu grijă tigaia, astfel încât amestecul de zahăr și untul să se învârtească împreună până se omogenizează bine.
Lăsați amestecul să se răcească timp de 2 minute.
Presărați nucile în tigaie.
Scurgeți jumătățile de pere. Aranjați 11 jumătăți de pere în jurul marginii interioare a tigaii, cu partea tăiată în sus, suprapuse ușor, cu vârfurile îndreptate spre centru.
Puneți jumătatea de peră rămasă, cu partea tăiată în sus, în golul din centrul tigaii, tăind-o pentru a se potrivi, dacă este necesar.
Gatiti perele la foc mediu timp de 10 minute sau pana se inmoaie. Nu amestecați.
Scoateți tigaia de pe foc.
Puneți cercul de aluat peste jumătățile de pere, apăsând ușor în jos și împingând marginea în interiorul tigaii.
Coaceți timp de 40 de minute sau până când aluatul devine maro auriu.
Lăsați tarte tatin să se răcească în tigaie pe un grătar timp de 5 minute. Răsturnează cu grijă tarte tatin pe o farfurie de servire.
Vin recomandat: Cremă Sherry, Port, Moscato Dasti
Crem Sherry, Porto și Moscato d'Asti sunt alegerile mele de top pentru Tarte Tatin. O regulă comună de asociere a vinurilor este să vă asigurați că vinul este mai dulce decât mâncarea. Deserturile delicate se potrivesc bine cu Moscato d'Asti, deserturile cu nuci cu crema de sherry, iar deserturile cu caramel sau ciocolata se potrivesc bine cu porto. Ai putea încerca Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut. Recenzorilor le place destul de mult cu un rating de 4,3 din 5 stele și un preț de aproximativ 34 de dolari pe sticlă.
![Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut]()
Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut
Extra Brut '61 este un omagiu adus nașterii Franciacorta în 1961 - anul în care Berlucchi a produs primul vin spumant din această metodă clasică. Acest sclipitor distractiv și plin de viață oferă fructe citrice și un finisaj crocant și curat.Amestec: 85% Chardonnay, 15% Pinot Nero*Eticheta pentru Franciacorta '61 Extra Brut este în proces de schimbare. Este posibil să primiți oricare dintre aceste două etichete prezentate mai sus. Etichete specifice nu pot fi solicitate.