Tarte Tatin
Tarte Tatin ar putea fi doar desertul pe care îl căutați. Această rețetă servește 8 și costă 1,42 USD pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 3G de proteine, 18g de grăsime, și un total de 353 calorii. Dacă aveți la îndemână mere, fasole de vanilie, foietaj cu unt și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Această rețetă de la Epicurious are 1 fani. Este o opțiune bună dacă urmați un vegetarian dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 15%. Acest scor nu este atât de spectaculos. Încercați Tarte Tatin cu aromă de ceai (tarte Tatin au TH 8), Tarte Tatin, și Tarte Tatin pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 425 diametru F. Într-o tigaie rezistentă la cuptor sau din fontă de 10 inci, amestecați împreună zahărul de 3/4 cană și oțetul. Răsturnați semințele de vanilie în tigaie (salvați boabele de vanilie pentru o altă utilizare).
Se încălzește la foc mediu, amestecând până când zahărul se dizolvă bine. Gatiti la foc mediu, fara a amesteca, timp de 5 minute, sau pana cand amestecul are culoarea chihlimbarului (ca o punga de hartie maro).
Adăugați 2 linguri de unt și rotiți până când untul s-a topit.
Se lasă să se răcească 10 minute.
Aranjați cu grijă merele peste amestecul de zahăr în cercuri concentrice, având grijă să nu atingeți amestecul de zahăr fierbinte. Dot cu restul de 2 linguri de unt.
Așezați aluatul foietaj peste mere și trageți părțile în jos în jurul merelor.
Presărați 1 lingură de zahăr peste aluat.
Coaceți timp de 25 de minute sau până când crusta este maro aurie și crocantă și sucurile de tigaie clocotesc.
Lăsați să se răcească în tigaie timp de 10 minute, apoi răsturnați cu grijă pe o farfurie de tort cu margini pentru a servi.
Retipărit cu permisiunea cărții de bucate Beekman 1802 Heirloom desert de Brent Ridge și Josh Kilmer-Purcell și Sandy Gluck, 8013 Rodale Books