Tarta Cu Afine-Ciocolata
Această rețetă servește 12. O porție conține 278 calorii, 3G de proteine, și 19g de grăsime. Pentru 77 cenți pe porție, această rețetă acoperă 3% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Un amestec de firimituri de biscuiți cu napolitane de ciocolată, sare, frișcă și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 11%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare includ Tarta De Ciocolata Cu Afine, Tarta Cu Ciocolata-Caju-Afine, și Tarta Cu Ciocolata Alba-Afine-Pecan.
Instrucțiuni
Se toarnă 1/4 cană suc de afine într-un castron mic; presărați gelatina peste.
Lăsați să stea până se înmoaie, 15 minute.
Combinați 1/4 cană suc de afine, afine și următoarele 5 ingrediente într-o cratiță medie; se aduce la fierbere, amestecând până se dizolvă zahărul. Reduceți căldura la mediu; fierbeți până când merisoarele sunt fragede, dar încă plinuțe, 5 minute. Se strecoară în castron; pune afine deoparte.
Adăugați amestecul de gelatină în sucul fierbinte în castron; se amestecă până se dizolvă gelatina. Se amestecă afine înapoi în suc. Se răcește până când amestecul de afine este rece și ușor îngroșat, cel puțin 8 ore sau peste noapte. Faceți înainte: se poate face cu 2 zile înainte. Acoperiți și răciți.
Se amestecă ghimbirul cristalizat tocat în amestecul de afine.
Poziționați rack-ul în centrul cuptorului și preîncălziți la 350 F.
Combinați firimiturile de biscuiți cu napolitane de ciocolată, zahărul și sarea într-un castron mediu; adăugați 5 linguri de unt topit și amestecați până când firimiturile se simt umede atunci când sunt presate împreună cu vârful degetelor, adăugând restul de 1 lingură de unt topit dacă amestecul este uscat. Apăsați ferm amestecul de firimituri pe părțile inferioare și superioare ale tăvii de tartă cu diametrul de 9 inci, cu fundul detașabil.
Coaceți crusta de ciocolată până când începe să se fixeze și ușor crocantă, apăsând cu lingura dacă crusta pufăie în timpul coacerii, aproximativ 14 minute.
Transferați tigaia în raft și răciți crusta complet înainte de umplere.
Folosind mixerul electric, bateți toate ingredientele, cu excepția ghimbirului, într-un castron mediu, până când este suficient de gros pentru a se răspândi (nu exagerați sau amestecul se poate coagula).
Răspândiți umplutura în crusta răcită. Faceți înainte: se poate face cu 1 zi înainte. Acoperiți și răciți.
Lingurați amestecul de afine uniform peste umplutura de mascarpone. Se răcește cel puțin 2 ore și până la 6 ore.
Garnisiți cu benzi de ghimbir cristalizate, dacă doriți.
Tăiați tarta în pene și serviți la rece.
* O cremă de brânză italiană; vândut la multe supermarketuri și la piețele italiene.