Sufleu Gianduja
Gianduja Souffle necesită aproximativ 1 oră și 10 minute de la început până la sfârșit. Pentru 62 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 6% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 6g de proteine, 13g de grăsime, și un total de 206 calorii. Această rețetă servește 6. Această rețetă de la Foodnetwork are 1 fani. Un amestec de lichior de alune, zahăr, ciocolată cu lapte și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 19%, ceea ce este destul de rău. Rețete similare sunt Gianduja, Cremă Gianduja, și Gianduja Gelato.
Instrucțiuni
Urmăriți cum să faceți această rețetă.
Preîncălziți cuptorul la 375 grade F. Unt și zahăr 6 (6 uncii) ramekins.
Încălziți untul, 1 lingură de zahăr, lichiorul de alune și vanilia într-un cazan dublu la foc mediu până când untul se topește.
Scoateți amestecul de unt de pe foc, adăugați ciocolata și lăsați să stea până se topește, aproximativ 3 minute.
Așezați amestecul de ciocolată într-un vas de plăcintă și puneți-l la congelator timp de 10 minute pentru a se întări. Folosiți o lingură pentru a forma amestecul răcit în 6 bile de dimensiuni uniforme, de dimensiunea unei nuci. Rezervați la frigider.
Între timp, Așezați făina într-un cazan dublu și bateți încet laptele.
Se încălzește amestecul la foc mediu, amestecând constant până se îngroașă, aproximativ 5 minute.
Adăugați gălbenușurile de ou și continuați să bateți constant. Amestecul se va îngroșa până la consistența maionezei în alte 3 până la 4 minute.
Scoateți amestecul de pe foc. Se amestecă cele 6 uncii de ciocolată și se lasă deoparte pentru a lăsa ciocolata să se topească.
Așezați albușurile într-un castron mare cu crema de tartru. Folosind un mixer manual, bateți albușurile până la vârfuri moi. Adăugați treptat zahărul de 1/4 cană și continuați să bateți până la vârfuri ferme. Îndoiți albușurile în amestecul cald de ciocolată.
Așezați o bilă din amestecul de ciocolată răcit în fiecare dintre ramekine. Puneți amestecul de sufle peste bilele de ciocolată și până la marginea ramekinelor. (În acest moment sufleul poate fi acoperit și păstrat la frigider timp de 2 zile.)
Așezați ramekinele într-o baie de apă fierbinte și coaceți până devin aurii deasupra și sufleul a crescut, aproximativ 30 de minute (40 de minute dacă sunt refrigerate).
Scoateți din cuptor și serviți imediat.