Sos de curcan cu unt de ierburi, fripturi și sos de afine

Sosul de curcan cu unt de ierburi, fripturi și sos de afine ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde colecția de sosuri. O porție conține 878 calorii, 85g de proteine, și 35g de grăsime. Această rețetă servește 6 și costă 3,81 USD pe porție. 16 persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Mergeți la magazin și ridicați căței de usturoi, port, unt și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru Ziua Recunostintei. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore și 30 de minute. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 90%, ceea ce este spectaculos. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Curcan prăjit cu ierburi și sos cu sos de afine citrice, Carne de porc prăjită cu ierburi cu fripturi de legume și sos de mere, și Curcan prăjit cu ierburi cu sos de afine.
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz
Sfatuiti usturoiul, patrunjelul si untul impreuna intr-un bol, asezonati generos cu piper negru si un praf de sare, apoi bateti cu o lingura de lemn sau striviti printre degete pana cand totul este combinat. Untul poate fi preparat cu până la o zi înainte și răcit sau făcut cu două săptămâni înainte și congelat. Se înmoaie înainte de utilizare.
Așezați coroana de curcan pe o scândură cu partea groasă a sânului îndreptată departe de dvs. Folosiți-vă mâinile pentru a face două buzunare între piele și carne, apoi ungeți untul aromat sub piele și peste tot sânul și lucrați-l astfel încât sânul să fie complet acoperit. 3 Introduceți cartofii noi într-o tavă mare de prăjire. Așezați curcanul deasupra, cu pielea în sus, apoi prăjiți timp de 30 de minute.
Scoateți din cuptor, așezați curcanul pe o scândură și dați cartofilor un shake bun. Apoi puneți curcanul înapoi în cutie, lingurați peste unele dintre sucurile de unt și continuați să gătiți încă 40-50 de minute până când curcanul este auriu închis.
Transferați curcanul pe o scândură pentru a se odihni, acoperit lejer în folie, apoi continuați să gătiți cartofii timp de 20 de minute pentru a se rumeni. Folosiți o lingură cu fante pentru a scoate cartofii într-un vas de servit, rezervând sucurile de unt din tigaie.
Puneți cartofii într-o parte și păstrați-i la cald.
Pentru a face sosul de afine, așezați tigaia la foc mic și amestecați făina.
Lăsați totul să sfârâie și să se rumenească, apoi adăugați sosul de afine și un strop de port. Sfârâie totul câteva minute până devine foarte lipicios, apoi amestecă bulionul, aduce la fierbere și gătește până se îngroașă sau după bunul plac, condimentând după gust. Dacă sosul este pe partea palidă sau puțin prea dulce, amestecați un strop de sos de soia.