Somon la grătar cu busuioc și mentă
Somonul la grătar cu busuioc și mentă este un fără gluten, primal și prietenos cu fodmap rețetă cu 6 porții. O porție conține 89 calorii, 0g de proteine, și 9g de grăsime. Pentru 46 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 3% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați busuioc, sare de mare, lămâie și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Este perfect pentru Al Patrulea Iulie. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 35%. Acest scor este destul de rău. Încercați Somon prăjit cu sos de mentă de busuioc - 7 puncte, Halloumi la grătar cu pepene verde și ulei de busuioc-mentă, și Opah La Grătar Cu Chutney De Mentă Și Busuioc pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Pregătiți grătarul pentru gătit. Dacă utilizați un grătar cu cărbune, deschideți orificiile de ventilație pe fundul grătarului, apoi cărbune ușor. Focul de cărbune este mediu-fierbinte când vă puteți ține mâna la 5 inci deasupra raftului timp de 3 până la 4 secunde. Dacă utilizați un grătar cu gaz, preîncălziți arzătoarele la înălțime, acoperite, 10 minute.
Periați ambele părți ale feliilor de citrice cu 1/2 lingură de ulei, apoi periați peștele peste tot cu 1 lingură de ulei și condimentați cu sare de mare și piper.
Grătiți feliile de citrice, acoperite numai dacă folosiți un grătar pe gaz, pe grătar ușor uns, răsturnând o dată, până când apar semne de grătar, 2 până la 3 minute în total.
Transferați feliile de citrice pe o farfurie, apoi, dacă utilizați un grătar cu gaz, reduceți căldura la moderat. Grătiți peștele, cu pielea în jos, acoperit numai dacă utilizați un grătar cu gaz, până când pielea este crocantă, 3 până la 4 minute. Întoarceți fiecare bucată de pește pe 1 parte și grătiți 1 minut. Întoarceți - vă pe partea opusă și grătiți până când peștele este doar gătit, încă 2 până la 3 minute.
Transferați peștele într-un platou și păstrați-l cald, acoperit lejer cu folie.
Încălziți busuiocul și menta în restul de 1/4 cană de ulei într-o tigaie grea la foc moderat, amestecând, până când ierburile sunt doar ofilite, aproximativ 1 minut.
Serviți pește cu ulei de ierburi și top cu felii de citrice.
Dacă nu puteți face grătar în aer liber, peștele și citricele pot fi gătite într-o tigaie cu grătar. Gatiti citricele la foc mare, apoi reduceti focul la moderat si gatiti pestele, cu pielea in jos mai intai, rotind o data, 7 pana la 8 minute in total.