Somon cu "solzi"de cartofi
Nevoie de o curs principal fără gluten, prietenos cu fodmap și pescatarian? Somonul cu "solzi" de cartofi ar putea fi o rețetă uimitoare de încercat. Această rețetă servește 8 și costă 5,28 USD pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 46G de proteine, 29G de grăsime, și un total de 498 calorii. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore. Dacă aveți la îndemână sare, file de somon tăiat în centru, cartofi roșii și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Pentru a consuma sarea, puteți urma acest fel principal cu Rețetă De Cifre De Afaceri Cu Mere ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 74%. Acest scor este solid. Încercați Somon pocat cu castravete 'solzi', Salată Caldă De Somon Cu Solzi Crocanți, și File De Cod Marinate Cu Solzi De Cartofi pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Tăiați 1 până la 2 inci de pe partea mai subțire (burtă) a fileurilor de somon, astfel încât fileurile rămase să aibă o grosime mai uniformă. Rezervați benzile de burtă pentru o altă utilizare. Acum veți avea încă 2 bucăți de file de somon în formă pătrată.
Tăiați fiecare file în 4 bucăți de dimensiuni aproximativ egale pentru un total de 8 bucăți.
Aranjați peștele, cu pielea în jos, pe o foaie de copt (sau 2 farfurii). Condimentează cu 1 linguriță fiecare sare și piper.
Tăiați mai multe felii groase de 1/16 inci pe lungime din partea mai largă a cartofului 1 cu slicer (aruncați piesa exterioară sau bucățile care sunt toate coaja). Stivați felii de cartof și tăiați cât mai multe runde cu ajutorul tăietorului de prăjituri.
Înmuiați rundele de cartofi, pe rând, în unt și așezați felii deasupra unei bucăți de pește într-un model suprapus (pentru a semăna cu solzi de pește), acoperind complet suprafața. Continuați să tăiați și să stivuiți câteva felii de cartofi la un moment dat și să tăiați și să aplicați "solzi" de cartofi la pește în loturi, până când vârfurile tuturor bucăților de pește sunt acoperite. Periați ușor orice unt rămas peste solzi și răciți până când untul este ferm, aproximativ 1 oră.
Preincalziti cuptorul la 400 F cu rack-ul in mijloc. Tapetați o tigaie mare cu foi cu folie.
Încălziți uleiul într-o tigaie antiaderentă de 12 inci la foc mediu până când strălucește (înmuiați un colț de file de pește în tigaie pentru a testa; ar trebui să sfârâie).
Adăugați 2 până la 3 bucăți de pește, cu părțile cartofului în jos, în tigaie. Gatiti pana cand cartofii sunt maronii aurii si crocanti, 2 pana la 4 minute. Întoarceți cu grijă peștele folosind 2 spatule și gătiți până când pielea este aurie și crocantă, aproximativ 2 minute. Transferați cu atenție fileurile (din nou folosind 2 spatule), cu pielea în jos, în tava de foi. Se rumenesc fileurile rămase.
Prăjiți peștele la cuptor până când este gătit, 4 până la 8 minute (în funcție de grosime; un posibil indiciu vizual—cu cât somonul este de calitate mai bună, cu atât este mai puțin probabil să îl vedeți—este atunci când albumina albă din pește emană din pește și începe să se stabilească).
* Peștele cu" solzi " poate fi preparat (dar nu gătit) cu până la 3 ore înainte. Păstrați răcit, acoperit cu folie de plastic.* : Există diferite gânduri cu privire la faptul dacă este mai ușor să gătiți mai întâi pielea de pește în jos sau mai întâi cartoful în jos. Autoarei Melissa Roberts i s-a părut mai ușor să-l gătească mai întâi cu pielea în jos, în timp ce angajații Gourmet Live s-au aplecat spre a-l găti mai întâi cu cartofii în jos. Deoarece gătiți peștele în loturi, încercați ambele moduri și vedeți care funcționează cel mai bine pentru dvs.* O spatulă cu fante este un turnator de clătite, indiferent dacă este acoperit cu metal sau silicon. Întoarcerea fileurilor de pește este și mai ușoară cu un strungar de pește sau o spatulă de pește, care are fante din ce în ce mai lungi decât o spatulă obișnuită cu fante.
Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Somonul funcționează foarte bine cu Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. Ai putea încerca Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay. Recenzenților le place destul de mult cu un rating de 4,1 din 5 stele și un preț de aproximativ 17 dolari pe sticlă.
![Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay]()
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogat și stratificat, cu note mătăsoase de piersică, nectarină, pere coapte și vanilie.