Smochine coapte în sirop de lămâie
Smochinele coapte în sirop de lămâie sunt a fără gluten și vegetarian garnitură. O porție conține 181 calorii, 1g de proteine, și 2G de grăsime. Pentru $1.8 pe portie, această rețetă acoperă 6% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 6. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 75 ore. Dacă aveți la îndemână smochine mov coapte, apă, unt și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 20%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare includ Smochine Coapte Cu Sirop De Arțar, Înghețată Vanillan Și Ceață Prăjită, Cremă De Afine La Cuptor Cu Sirop De Lămâie, și Smochine umplute cu sirop de miere-balsamic.
Instrucțiuni
Puneți raftul cuptorului în poziția de mijloc și preîncălziți cuptorul la 350 F. 3.se fierbe apă și 1/2 cană de zahăr într-o cratiță mică, amestecând, până când zahărul este dizolvat.
Scoateți siropul de pe foc. Strângeți suficient suc din 2 lămâi pentru a măsura 1/3 cană și amestecați în sirop, apoi aruncați jumătățile de lămâie.
Îndepărtați coaja din lămâia rămasă în fâșii lungi cu un cojitor de legume și, dacă este necesar, tăiați orice miez alb din coajă cu un cuțit ascuțit.
Tăiați coaja pe lungime în fâșii subțiri de julienne. Rezervați lămâie.
Blanch coaja într-o cratiță de 1 până la 1 1/2 litru de apă clocotită 1 secundă, apoi se scurge într-o sită și se adaugă în sirop. 3
Tăiați orice miez rămas din lămâie. Lucrând peste un castron, tăiați segmente fără membrane.
Întindeți untul într-un vas de gratin ignifug de 1 1/2 litru sau o tigaie grea de 10 inci, rezistentă la cuptor. Aranjați smochinele, tăiați părțile în sus, ușor suprapuse în 1 strat.
Se presară cu restul de 2 lingurițe de zahăr și se coace până când smochinele se înmoaie și încep să emane suc, dar își păstrează încă forma, 25 până la 30 de minute.
Transferați smochinele cu o lingură cu fante într-un bol de servire puțin adânc și puneți vasul gratinat sau tigaia peste un arzător la foc moderat.
Adăugați sirop și deglazați vasul sau tigaia gratinată fierbând până când siropul se reduce la aproximativ 3/4 cană, 6 până la 8 minute.
Adăugați segmente de lămâie împreună cu orice sucuri în castron și turnați sirop (cu segmente de lămâie) peste smochine. Se răcește la cald sau la temperatura camerei înainte de servire.
Siropul poate fi făcut, fără deglazare și adăugare de segmente de lămâie, cu 1 zi înainte și răcit complet, neacoperit, apoi răcit, acoperit. Aduceți la temperatura camerei înainte de a degrada vasul gratinat și adăugați segmente de lămâie.